Naslovna > Vijesti > Novi Nissan GT-R najavljuje spektakularni dolazak na Festival brzine

Nissan GT-R

Novi Nissan GT-R najavljuje spektakularni dolazak na Festival brzine

• Nissan će na godišnjem okupljanju ljubitelja brzine izložiti svoju uzbudljivu liniju modela GT-R • Jann Mardenborough, vozač NISMO-a i vlasnik rekorda za najbrži uspon, vraća se na goodwoodsku stazu dugu skoro dva kilometra • Na stazu izlazi i Nissan GT-R prilagođen za drift, vlasnik rekorda u Guinessovoj knjizi • Na Nissanovom izložbenom prostoru nalazi se i prvi 4D vozački simulator virtuelne stvarnosti na svijetu • Pogledajte i jedinstveni dron GT-R koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,3 sekunde

Novi Nissan GT-R će osvojiti brojne posjetioce na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu.
Taj legendarni superautomobil znatno je dorađen kako bi zadržao ono što mu i pripada; status najpoželjnijeg automobila među ljubiteljima automobila širom svijeta, a oduševljenoj publici će se nakloniti ovog vikenda (23. – 26. juna).

I britanski vozač NISMO-a Jann Mardenborough vraća se na goodwoodsko brdo gdje je već potvrdio svoj status legende.
U junu 2014., gamer koji je postao trkač, sa svojim je Nissanom GT-R NISMO Time Attack srušio rekord za najbrži uspon uz stazu dugu skoro dva kilometra, ostvarivši vrijeme od 49,27 sekundi.

Ove godine će Mardenborough upravljati novim Nissanom GT-R za 2017. poboljšanim u najvažnijim područjima. Snaga 3,8-litrenog V6 motora s dva turbopunjača povećana je na 570 KS, a brojne izmjene dinamičkih postavki su ga učinile profinjenijim nego ikad. Najveće promjene su zahvatile unutrašnjost, koja je sada mnogo profinjenija i luksuznija, a izmijenjen je i dizajn prednjeg i stražnjeg kraja za savremeniji izgled.

Hiljade posjetioca Festivala će moći u virtuelnom svijetu sa suvozačevog sjedišta novog GT-R-a osjetiti uzbuđenje uspona s Mardenboroughom za upravljačem. Nissan je pomoću uređaja Samsung Gear VR i najnaprednijih dinamičkih sjedišta stvorio prvi 4D vozački simulator virtuelne stvarnosti. U vožnji sa velškim trkačem u legendarnom GT-R-u istovremeno će moći uživati do 15 posjetioca.

 

 

U stvarnom svijetu će još jedan rekorder paliti gume pred očima posjetioca Festivala za upravljačem GT-R-a NISMO, vlasnika rekorda u Guinessovoj knjizi. Taj je automobil u aprilu ove godine srušio rekord za najveću brzinu postignutu u driftu: pod uglom od 30 stepeni vozio je zapanjujućom brzinom od 304,96 km/h!

Izložićemo i Nissanov dron GT-R: jedan od najbrže ubrzavajućih dronova na svijetu. Posebno napravljen za trku sa novim GT-R-om u Silverstoneu, taj dron do 100 km/h ubrzava za samo 1,3 sekunde. Video tog dvoboja možete pogledati na http://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/MultiMediaCenter/Videos.aspx.

Datum objave: 24/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook