Naslovna > Automobili > Nissan > X-Trail > Novi Nissan X-Trail 4x4 s novim 2.0 dCi dizelskim motorom uz opciju automatskog Xtronic CVT mjenjača

Nissan

Novi Nissan X-Trail 4x4 s novim 2.0 dCi dizelskim motorom uz opciju automatskog Xtronic CVT mjenjača

Na bosanskohercegovačkom tržištu u gami robusnog Nissana X-Traila je sada dostupna i najsnažnija verzija 2.0-litrenog dizelaša, koja će se konačno u ediciji 4x4 pogona moći upariti sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem. Najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu na evropskom tržištu pokrivaju čak 46 posto, pa Nissan s razlogom širi ponudu.

Nissan je krajem protekle godine lansirao novi 2.0-litreni dCi agregat sa 177 KS i impresivnih 380 Nm obrtnog momenta. Pored aktuelne verzije 1.6 dCi sa 130 KS, ovo je korak naprijed za kupce koji žele zapreminski veći i ujedno snažniji agregat. Međutim, prava novost je Nissanova težnja da zadovolji i najzahtjevnije kupce, koji uz 2,0-litarski dizel i 4x4 pogon ovaj paket po prvi mogu upariti sa automatskom Xtronic CVT transmisijom.

 


S novim 2.0 dCi agregatom X-Trail je savršen odabir za porodice koje su u potrazi za još većom avanturom. U konfiguraciji sa pet ili sedam sjedišta, uvijek je na raspolaganju izdašan prtljažni prostor uz pametna rješenja za smještaj sitnica. Uz novu mogućnost odabira provjerenog 4x4 pogona sparenog sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem, Nissan će zasigurno proširiti bazu kupaca u srednjem i velikom SUV segmentu.

 

 

 

 

Prodaja X-Traila je u konstatnom porastu iz godine u godinu, a samo u 2016. godini prodaja u Evropi je skočila za čak 50 posto u udnosu na godinu prije. Širenjem ponude kroz nove verzije, Nissan s razlogom očekuje novo povećanje prodajnih rezultata, s obzirom da najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu pokrivaju čak 46 posto.
Mreža Nissanovih uvoznika u BiH ne kasni za evropskim partnerima, te je već komercijalizirala X-Trail sa 2,0 dCi agregatom i premijernom mogućnošću kombinacije pogona na sve točkove i automatskog mjenjača. 

Datum objave: 24/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook