Naslovna > Automobili > Renault > Captur > Novi nivoi opreme i opcija hibridnog pogona

Renault Clio i Captur

Novi nivoi opreme i opcija hibridnog pogona

Sporty R.S Line upotpunjuje ponudu kao i ranije, ali sa novom TFT instrument tablom od 10 inča koja je sada standardno ugrađena u oba automobila...

Renault je osvježio Clio i Captur linije za 2022. godinu, uvodeći nove nivoe opreme, dodatnu opremu i novu opciju hibridnog pogona za Clio. Obje linije sada počinju sa Evolution opremom, koja u Cliu dobija novu TFT instrument tablu od sedam inča u poređenju sa modelom Iconic Edition koji zamjenjuje. Evolucijske verzije Captura dolaze s dva dodatka u odnosu na odlazeću verziju Iconic Edition osnovnog SUV-a marke: 17-inčne alu felge dijamantsko izrezane, plus automatski klima-uređaj.

 

 

 


Techno je nova opcija srednje klase, koja zamjenjuje SE Edition, ali opet se lista specifikacija prenosi, uz jednu ili dvije male promjene dizajna. Za Clio Techno modele, dodata su zatamnjena zadnja stakla, zajedno sa hromiranim detaljima na okvirima prozora i panelima vrata. Ugrađena je nova antena, dok unutrašnjost Clio Techno-a ima sive akcente na panelima vrata i instrument tabli, kao i osvježenu unutrašnjost presvlake sa tamno sivim prugama. Captur dobija „poboljšanu spoljašnjost“ s dodatkom antene.

 


Clio se nudi sa ažuriranim hibridnim pogonom. Postavka E-Tech 145 i dalje koristi 1,6-litarski benzinski motor i malu bateriju i sistem motora, ali snaga sada iznosi 143 KS, sa CO2 od 96 g/km. Za Captur nema mehaničkih promjena.

Datum objave: 05/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook