Naslovna > Automobili > BMW > X4 > Novi performance Coupe SUV
FOTO GALERIJA (5)

BMW X4 M spy fotos

Novi performance Coupe SUV

BMW se izgleda sprema da poslije novo predstavljenog X3 osvježi njegovog Coupe blizanca visoko performantnom verzijom X4 M, jer su špijunski fotografi uspjeli da prilože dokaz da njemački brend stvarno radi na tome.

Ovo će biti prvi X4 koji će dobiti puni kućni tretman BMW M divizije, iako mehanički automobil izgleda vrlo slično X3 M modelu. Pod poklopcem motora se očekuje benzinski redni šestocilndraš sa turbo kompresorom snage između 425 i 455 KS, dok bi za prenos vjerovatno bio zadužen  4x4 pogon. Oslanjanje šasije ne podlogu će prema neprovjerenim informacijama biti izvedeno  preko dvostrukih trouglastih ramenima na prednjoj osovini i multilink suspenzije  nazad.  Da je ovo jači model ukazuju veliki i  duboki usisnici zraka na krajevima prednjeg odbojnika, dok se pri pogledu na zadnji dio automobila jasno vide 4 velike izduvne cijevi motora. Prema onome što se vidi na slikama, naplatci su veličine 21 inč ispod kojih se primjećuju veliki kočioni diskovi.

 

BMW je do sada odolijevao ideji da pravi brže verzije malih SUV modela, ali potezi iz Audija i Mercedes Benza su ih vjerovatno osvjestili i dali do znanja da bi mogli izgubiti u trci za ovaj tržišni segment.

Datum objave: 05/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook