Naslovna > Automobili > Fiat > Strada > Novi pick up za južnoameričko tržište

Fiat Strada

Novi pick up za južnoameričko tržište

Nakon napretka prošlog februara, Fiat je otkrio detalje oko nove generacije pick-up modela Strada namijenjenom tržištu Južne Amerike...

U ovom slučaju Fiat se nije fokusirao samo na funkcionalnost vozila, po ugledu na „stariju sestru“ Toro, već i na ukupni dizajn. Zvanična prezentacija ovog modela je zakazana za 26. juni, kada će se otkriti svi detalji oko ovog pick upa, uključujući i cijene. Novi logo kompanije dominira na prednjem kraju vozila. Strada ima agresivan dizajn prenjeg dijela sa velikim logotipom Fiata u srebrnoj boji na rešetki hladnjaka i LED svjelosnim grupama. Kako bi se omogućila maksimalna pokretljivost i na neravnim površinama, konstrukcija omogućava klirens od 208 mm i nagib prednjeg dijela od 24 stepena.

 

 

 

Unutrašnjost ima pojedine elemente od Fiata Uno proizvođenog u Brazilu, iako su neke sekundarne komande izmijenjene. Na centralnom dijelu dominira ekran infotaiment sistema od 7 inča sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto podrškama.

 

 

 

 

 

Za osnovno, brazilsko tržište namijenjene su tri varijante. Varijanta Endurance je opremljena 1,4-litarskim benzinskim agregatom od 85 KS ili 88 KS sa pogonom na etanol, a varijante Freedom i Volcano su opremljene 1,3-litarskim FireFly agregatom od 101 KS ili 109 KS sa pogonom na etanol. Zadnje dvije varijante dolaze uparene sa petostepenim manuelnim mjenjačem i E-Locker sistemom kontole trakcije, a u bližoj budućnosti se očekuje i opcionalni automatski mjenjač u ponudi.

Datum objave: 01/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook