Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Novi Porsche Cayenne
FOTO GALERIJA (23)

Porsche

Novi Porsche Cayenne

Uoči službene svjetske premijere nove generacije Porsche Cayennea novinari su došli do oficijelnih fotografija.

Na internetu su se ranije mogle vidjeti slike zamaskiranog modela koji se vozio na finalnim testiranjima u uslovima javnog saobraćaja. Službena je premijera zakazana za 29. avgust ali i prije toga znatiželjnici na fotografijama u našoj galeriji mogu vidjeti sve interesantne detalje.
Na osnovu fotografija lako je zaključiti da je prednji dio dizajnerski slično izveden kao kod još uvijek aktuelne generacije. Za razliku od prednjeg zadnji dio donosi potpuno novi dizajnerski izražaj koji neke već podsjeća na Audi Q7.
Izmjene u putničkom prostoru izvedene su u skladu sa novim, modernim, vremenima.

 

Neizostavan dio je veliki info displej koji preuzima ulogu mnogobrojnih prekidača. Najskuplji materijali i obilje kože se podrazumijevaju baš kao i savršena finalna obrada.
Nova generacija Porsche Cayennea iznikla je na VW platformi MLB predviđenoj sa SUV-ove teške kategorije, odnosno Audi Q7 i VW Touareg.
U ponudi motora nalazit će V6 i V8 benzinci i dizelaši s tim da će se ekološki osviještenim kupcima nuditi i hybridna verzija sa plug-in tehnologijom. Recimo da će bazni model raspolagati sa 330 KS. 
Sve ostale pojedinosti bit će objavljenje 29.08....

Datum objave: 26/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook