Naslovna > Automobili > Ford > EcoSport > Novi pristupačni model u fazi razvoja

Ford

Novi pristupačni model u fazi razvoja

Američki proizvođač je tokom protekle godine obustavio proizvodnju kompaktnih automobila na tržištu SAD, te se fokusirao na crossovere...

Kompanija je shvatila da ovo ipak nije bilo tako dobro rješenje, što je pokazao i finansijski izvještaj. Sve je rezultiralo najavom potpuno novog ali i pristupačnog modela za 2022. godinu. Predstavnici kompanije nisu željeli da saopšte više informacija o dolazećem automobilu, već su samo dodali da je njegov koncept dobio zeleno svjetlo nakon svega 12 sedmica razvoja.


Amerikancima je trenutno najpristupačniji model ovog proizvočađa, aktuelna fiesta, koja se može nabaviti po cijeni od oko 14.000 dolara, kada se zalihe rasprodaju, najpovoljnija varjanta će biti crossover EcoSport, koji je skuplji za skoro 6.000 dolara. Pretpostavlja se da bi najavljeni automobil mogao imati cijenu koja će izbalansirati nevedene dvije. Ipak na američkom tržištu su i dalje veoma dosta gabaritnija vozila, pa se očekuje dosta novih crossover modela, neki od njih su već poznati, kao što je  električni SUV inspirisan Mustangom, novi Bronco, kao i novi kamionet koji će se naći u klasi ispod Rangera.

Datum objave: 23/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook