Naslovna > Auto moto sport > Novi problemi pred početak takmičenja

WRC

Novi problemi pred početak takmičenja

Kada smo pomislili da organizacijske aktivnosti u WRC-u idu ka boljem, dolazi nam informacija koja u ovo takmičenje dovodi nove probleme

Jučer smo pisali o tome kako su FIA i North one Sport raksinuli ugovor, jer agencija za medijski nastup nije ispunila svoj dio dogovora. U WRC-u je ostala njihova „sestrinska“ kompanija Stage One Technology koja je obećala da će za prvu utrku u Monte Carlu svu odgovornost oko praćenja ekipa i mjerenja rezultata preuzeti na sebe.

 

Međutim, to se nije svidjelo „gubitniku“ u ovoj priči, agenciji North one Sport, koja ne dozvoljava korištenje opreme za mjerenje Stage one Technology. Naime NOS je vlasnik opreme, a SOT vlasnik softwarea. Svjesni ovog problema, odmah su reagovali iz SOT-a i uputili otvoreno pismo za javnost u kojem doslovno mole NOS da im da opremu za 10 000 funti uz oboćanje da će profit u Monte Carlu uplatiti u dobrotvorne svrhe. Nort one Sport ne može koristiti opremu jer je na njoj software na koji ne polažu prava, pa se čini kako ova agencija pokušava na ovaj način da se vrati u WRC, na pomalo ucjenjivački način. Vidjećemo šta će se dešavati  u narednim danima, ali je jasno da i prije nego je počelo, u WRC-u se pravo zakuhalo. 

Datum objave: 11/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook