Naslovna > Tesla > Novi proizvodni pogon u Kini

Tesla

Novi proizvodni pogon u Kini

Američki proizvođač automobila, Tesla planira da otvori novi proizvodni pogon u Kini, kapaciteta od 250.000 vozila na godišnjem nivou...

U novoj, velikoj fabrici proizvođač planira da proizvodi postojeći Model 3, kao i budući crossover Model Y. Pored velikog kapaciteta od planiranih 250.000 jedinica godišnje, proizvođač otvaranjem novog pogona računa na bar dvije pogodnosti. Ono što Tesla očekuje svakako su smanjeni troškovi proizvodnje, kao i manja izdvajanja za plate radnika, nego što je to slučaj u SAD-u, pored toga kompanija će izbjeći plaćane carine na automobile koje prodaje u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, jer se oni više neće uvoziti.

 

 

Pomenuta dva modele koja bi se trebala sklapati u novoj fabrici, u Kini odabrani su prvenstveno zbog svoje niže cijene prodaje u odnosu na Model S i Model X, ali i zbog svoje veće serijske proizvodnje. Kada je u pitanju Model Y, Ilon Mask njegova premijera se očekuje u martu mjesecu naredne godine, dok je početak proizvodnje predviđen za 2020. godinu.

Datum objave: 29/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook