Naslovna > Automobili > Audi > Sphere > Novi promotivni materijali pred otkrivanje

Audi Grandsphere

Novi promotivni materijali pred otkrivanje

Njemački proizvođač automobila objavio je novi video svog konceptualnog električnog Sedan modela nazvanog Grandsphere, koji je jedan od tri električna automobila iz porodice Sphere...

U kompaniji Audi čvrsto su odlučili da održe korak sa novim trendovima i da se okrenu ka budućnosti, koja nam donosi elektrifikaciju i razvoj automatizovane vožnje u automobilsku industriju. Poznati proizvođač kao jedan od poteza ka ovom cilju predstaviće trio konceptualnih modela nazvanih  Skysphere, Grandsphere i Urbansphere. Treba napomenuti da je prvi od ova tri električna koncepta već predstavljen, riječ je o malom sportskom modelu Skysphere, sa kojim je javnost već dobro upoznata.

 

 

 

 


Sljedeći na redu za zvanično otkrivanje je električni Sedan koncept Grandsphere, koji će svjetlost dana ugledati u četvrtak, 2. septembra. Kako bi dodatno zainteresovali javnost i podigli publicitet u audiju su objavili novi promotivni materijal ovog automobila, sa najnovijim vidljivim detaljima. Ovaj promotivni video prikazuje osvijetljeni logo Audija, koji je smješten između para farova sa tankim prorezima, koji izgledaju poput mačjih očiju. Zatamnjena silueta takođe otkriva da automobil nosi bočne kamere poput krila. Ovaj konceptualni automobil posjeduje visoko tehnoliški sistem autonomne vožnje nivoa 4. Ovo znači da je vozilo i dalje opremljeno sistemom za ručno upravljanje, ali primarna funkcija koncepta je da udobno prevezu putnike do odredišta pomoću autonomne vožnje. Audi Grandsphere će biti zvanično otkriven 2. septembra, ali se zainteresovanim posjetiocima biti dostupan u okviru Audijeve ponude na IAA Mobility sajmu automobila u Minhenu, koji se održava sljedeće sedmice.

Datum objave: 31/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook