Naslovna > Automobili > Audi > Q8 > Novi Q8 biće narandžaste boje

Audi

Novi Q8 biće narandžaste boje

Prva epizoda o novom SUV-u objavljena je pod naslovom “Unleash the tough”, a njena najava kaže: “Trebala je to biti romantična veče, ali sve je ispalo u potpunosti drugačije”...

Kompanija Audi, koja već neko vrijeme aktivno najavljuje svoj novi SUV model Q8, objavila je i privi, od ukupno pet, video zapisa koji će biti emitovani prije zvanične promocije ovog automobila. U suštini radi se o mini seriji u kojoj glavne ulogu igra jedan par i njihov ekstravagantni stil zivota a sve to popraćeno je vožnjom u skupocijenom Q8. Prva epizoda objavljena je pod naslovom “Unleash the tough”, a njena najava kaže: “Trebala je to biti romantična veče, ali sve je ispalo u potpunosti drugačije”. Što se tiče ovog videa on nije otkrivo ništa posebno o novom SUV-u osim jednog detalja a to je da se radi o vozilu narandžaste boje koja potsjeća na brze sportske automobile.

 

 

Pretpostavlja se da će Q8 biti baziran na istoj MLB Evo platformi čiji je konstruktor Volkswagen, a pokretaće ga paleta različitih motora. Očekuje se da se ispod poklopca motora uvodne verzije modela Q8 nađe četvorocilindarski pogonski agregat radne zapremine dva litara koji će razvijati oko 250 ks, zatim će u ponudi biti i trolitarski V6 agregat sa turbo punjačem koji će razvijati 355 ks. Velike su šanse da će se Audi Q8 prodavati i kao plug-in hibridno vozilo, a navodno ćemo imati prilike da vidimo i performante varijante S Q8 i RS Q8.Za sada se nagađa da će RS Q8 verziju pokretati četvorolitarski V8 twin-turbo agregat koji će razvijati 530 ks. U narednim danima kompanija Audi predstaviće još četiri videa o ovom vozilu tako da se prije zvanične promocije, koja je zakazana za 5. jun, očekuje još detalja. Nedavno je u javnost izašao i crtež ovog SUV-a koji je nagovijestio njegov vanjski izgled. 

Datum objave: 22/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook