Naslovna > Automobili > Audi > RS3 > Novi Racing Sport sa moćnim motorom i izmjenjenim izgledom

Audi RS3

Novi Racing Sport sa moćnim motorom i izmjenjenim izgledom

Njemački gigant predstavio je novu RS verziju Serije 3 modela sa monstruoznim, 5-cilindričnim turbo motorom snage 395 Ks, koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 3,8 sekundi...

Performantni RS3 dolazi kao Sportback verzija sa pet vrata i kao limuzina sa dva para vrata, oba modela treće genracije RS-a za Seriju 3 pokreće veoma snažan agregat, 2.5-litarski, 5-cilindrični turbo motor snage 395 konjskih snaga i 500 NM. U Audiju se hvale kako može da dosegne brzinu od 290 km/h, što ga čini najbržim vozilom u svojoj klasi.  Snaga se na točkove prenosi sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukom spojkom na obje osovine, te quattro pogonom na sva četiri točka, što je jedna od karakteristika RS modela.

 

 

 

 

 


Enterijer je prilagođen moćnoj pokretnoj jedinici, tako da sprijeda dominira crna maska hladnjaka sa saćastom mrežicom koja pomaže pri hlađenju motora. Sa obe strane maske nalaze se standardni, za ovaj model LED farovi, dok su opcionalno dostupne i LED diode koje će dodatno pojačati već upečatljiv vizuelni izgled. Ovaj automobil ima i druge novine karakteristične za RS modele, naprijed se nalaze veliki otvori kako bi se omogućilo brže izbacivanje vazduha iz motora. Lukovi točkova su blago izbačeni, jer je prednja osovina šira za 33mm od prethodinka iz generacije, što je takođe karakteristika RS modela u odnosu na premijerne verzije. Ispod lukova nalaze se 19-inčni aluminijski naplatci sa deset krakova, dok će opcionlno, biti dostupni i naplatci sa pet krakova.
Nazad pažnju privlači duboki branik sa dvostrukim izlaznim sportskim auspuhom.  Ova nova generacija RS3 dostupna je u dvije ekskluzivne boje, pod nazivom Kyalami Green i Kemora Grey, dok će opcionalno kupci moći birati brojne sitnije vizuelne izmjene, na primjer kod retrovizora ili spojlera. Iza trokrakog upravljača nalazi se digitalna instrumentalna tabla veličine 12.3 inča koja je napravljena od karbonskih vlakana. Središnji dio konzole zauzima 10.1-inčni infotainment sistem, koji pokazuje brojne podatke o stanju vozila, poput pritiska u gumama, kočnicama, temperaturu motora itd. Novi Audi RS3 na tržište Evrope dolazi već narednog mjeseca, sa početnom cijenom od 60.000 eura za Sportback verziju, te 62.000 eura za limuzinu.

Datum objave: 20/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook