Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Novi rekord na Nürburgringu

Porsche Panamera

Novi rekord na Nürburgringu

Panamera je sa novim rekordom na Nordschleifu još jednom potvrdila sportsku krv koja je oduvijek u genima njemačkog Porschea...

Porsche Panamera je postavila novi rekord kruga na čuvenoj stazi Nürburgring Nordschleife u kategoriji ,,executive cars”, a za upravljačem je sjedio testni vozač Lars Kern. On je krug dužine 20,832 km obišao za 7 minuta, 29 sekundi i 81 stotinku, a u poređenju sa prethodnom generacijom Panamere, ovaj rezultat je bolji za gotovo deset sekundi. Redizajnirana Panamera krug je obišla u blagom kamufliranom izdanju, a eksterijer odlikuju dotjerana svjetla i branici kao i novi difuzor, a više detalja biće poznato na zvaničnoj premijeri koja slijedi krajem mjeseca.

 

 

 


Lars Kern je nakon obaranja rekorda izjavio da su poboljšanja na šasiji i pogonskom sklopu bila itekako primjetna na svim dijelovima ove, po mnogima najzahtjevnije staze na svijetu. Dodaje kako novi elektromehanički sistem stabilizacije pruža nevjerovatnu stabilnost uprkos neravnoj površini staze. Nova Panamera dolazi  sa poboljšanom bočnom dinamikom, a za odlično prianjanje za asfalt pobrinule su se Michelin sportske gume. Podsjećanja radi, Lars Kern je i prethodnu generaciju vozio na ovoj stazi, a svoje vozačko umijeće dodatno je pokazao i nešto kasnije za upravljačem električnog Taycana.

 

Datum objave: 15/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook