Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Novi "Roc-Star" među kompaktnim SUV-ovima stigao u BiH

Volkswagen T-Roc

Novi "Roc-Star" među kompaktnim SUV-ovima stigao u BiH

Od svog pojavljivanja na tržištu krajem 2017. godine, Volkswagen je već prodao više od milion primjeraka kompaktnog SUV-a, impresivno potvrđujući strategiju kompanije u segmentu SUV vozila...

Osvježeni Volkswagen T-Roc stigao je u BiH i oduševljava svojim novim dizajnom svjetala od prednjeg do stražnjeg dijela vozila. Unutrašnjost takođe nudi savremeniji stil i veći osjećaj kvaliteta nego ikada prije. Standardna oprema sada uključuje LED svjetla, digitalni kokpit, novi infotainment sistem i redizajnirani multifunkcionalni volan.

 

 

 


Što se pogona tiče, kupci mogu birati između tri benzinska i dva dizelska agregata. Ponuda počinje s jednolitarskom TSI pogonskom jedinicom sa 110 KS. Snažniji četverocilindarski agregati razvijaju 150, odnosno 190 KS, zavisno od toga radi li se o 1.5 TSI ili 2.0 TSI motoru. Dizelski 2.0 TDI agregati dolaze sa 115 i 150 KS, gdje snažniji dolazi i u kombinaciji s 4MOTION pogonom.

 

 

 

 

„Kombinacija progresivnog izgleda, sportskih performansi i robusne svestranosti postala je izuzetan recept za uspjeh“, izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager te dodao: „Od samog početka i bez direktnog prethodnika, T-Roc je stekao ogromnu popularnost.“ Kako biste se informisali o svim novim tehničkim detaljima i cijenama posjetite stranicu www.volkswagen.ba.

Datum objave: 14/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook