Naslovna > Automobili > Volvo > S60 > Novi S60 „Polestar Engineered“ pokazao lice

Volvo

Novi S60 „Polestar Engineered“ pokazao lice

Automobil izgleda kao manja verzija S90, sa prepoznatljvim LED farovima, „Polestar“ oznakama, prepoznatljivom rešetkom hladnjaka, agresivnim prednjim branikom i velikim usisnicima za vazduh...

Kompanija Volvo krajem mjeseca predstaviće svoj novi model S60 koji bi trebao biti konkurencija vozilima poput Mercedes-Benz C klase, Audi A4, Jaguar XE i BMW Serije 3. Riječ je o kompaktnom premijum modelu sa petoro vrata a na internet su procurile i prve fotografije. U suštini, ovaj automobil izgleda kao manja verzija modela S90, sa prepoznatljvim LED farovima koji imaju oblik „Torovog čekića“, „Polestar“ oznakama, prepoznatljivom rešetkom hladnjaka, agresivnim prednjim branikom i velikim usisnicima za vazduh. Kada se automobil pogleda iz ptičje perspektive, vidimo da on posjeduje „mišićavu“ haubu, antetnu u obliku „peraja ajkule“ kao i poveliki panoramski krov.

 

 

Najskuplaj varijanta modela S60, nosiće oznaku „Polestar Engineered“ i imaće neke komponente koje će biti drugačije od onih na standardnoj verziji, kao i specijalni ovjes sa podesivim amortizerima, čiji dizajn je gotovo identičan onima koji se nalaze na modelu Polestar 1. Ukupna izlazna snaga njegovog hibridnog pogonskog sklopa biće 409 ks i 670 Nm obrtnog momenta, a pogon se sastoji od T8 Twin agregata i elektromotora, te će ovaj model po snazi biti blizu AMG i M modelima kompanija Mercedes i BMW. Volvo će i zvanično predstaviti treću generaciju modela S60 20. juna, a u međuvremenu se očekuju i nove tizer fotografije i video snimci. 

Datum objave: 14/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook