Naslovna > Automobili > Volvo > S90 > Novi simbol automobilske slobode
FOTO GALERIJA (11)

Regionalna prezentacija Volva S90

Novi simbol automobilske slobode

Luksuzni švedski sedan Volvo S90 predstavljen je specijalizovanim medijima iz BiH i Adria regije u okviru statičke prezentacije održene u „Narodnoj galeriji Slovenije“ u Ljubljani...

Nastavak nove vizije Volva, u tehnološkom, dizajnerskom i sigurnosnom pogledu, predstavljen je u „Narodnoj galeriji u Ljubljani“ u vidu potpuno nove luksuzne limuzine, modela S90. Kako ističu predstavnici švedske kompanije, novi model trenutno predstavlja možda i najsigurniji automobil današnjice, a opremljen je i nekim svjetskim inovacijama.
- Ovo je vrlo komforan automobil sa potpuno novim tehnološkim rješenjima, bilo u motorizaciji, bilo u sigurnosnim sistemima, koji ne pazi samo na sigurnost putnika u automobilu, već i ostalih učesnika u saobraćaju. Apsolutno sve je novo, pa i samo ime automobila S90.

 

 

Samostalno smo razvili motore, mjenjačke kutije i najsavremenije sigurnosne sisteme. Istakao bih Power Plus tehnologiju kod E5 motora, svjetsku inovaciju u segmentu turbo motory, koja je omogućila eliminaciju takozvane „turbo rupe“ - izjavio je Danijel Trojak, Volvo Sales Manager za Adria regiju.
Na prezentaciji je naglašeno da je kao dizajnerska osnova ove, skoro pet metara duge limuzine, poslužio Volvo Coupe Concept, dok je enterijer izrađen u švedskom minimalističkom stilu, a dijeli mnoge detalje sa bratom iz SUV segmenta, modelom XC 90. Elegantan dizajn je sa prednje strane naglašen jedinstvenim svjetlima sa LED tehnologijom u obliku slova T, koje simbolizuju Torov čekić i konkavnom rešetkom hladnjaka. Zadnje svjetlosne skupine u „C“ obliku imaju zadatak da obezbijede prepoznatljivost ovom modelu. Kako se moglo i očekivati, Volvo je pripremio i bogatu paletu paketa opreme, luksuza i performansi.

 

 

 

 

 

 

 

 

U aktuelnoj ponudi su Inscription i Momentum paketi opreme, a u pripremi su i Kinetic, R-Design i Cross paketi. Na bosanskohercegovačkom tržištu će se, za početak, naći gama od četiri motora, dva benzinska i dva dizelska, sa rasponom od 190 do 320 KS. Početna cijena Volva S90 sa T5 benzincem od 254 KS iznosi nešto manje od 47.000 eura, a interesantan je podatak da su već zabilježene prve narudžbe. Isporuka prvih naručenih modela može se očekivati već od druge polovine šestog mjeseca.

 

Datum objave: 21/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook