Naslovna > Automobili > Renault > Talisman > Novi sjaj Talismana

Renault Talisman

Novi sjaj Talismana

Renault je nakon „zatezanja bora“ na pojedinim modelima iz ponude, odlučio da osvježi izgled svoje atraktivne limuzine Talisman...

 

Facelift na ovom modelu je prilično suptilno odrađen, tako da karoserijske izmjene nisu pretjerano uočljive. Prednji i zadnji branici su dobili ukrasnu traku i unaprijeđene prednje LED svjetlosne grupe koje sada imaju domet svjetlosnog snopa od 220 metara. Kupcima je od sada u ponudi i nova paleta karoserijskih nijansi boja, kao i aluminijumski naplatci od 17, 18 i 19 inča.

 

 

U kabini se nalazi novi infotaiment sistem sa displejem od 10,25 inča, koji pored dodatnih opcija u meniju ima i 3D satelitsku navigaciju, a ambijentalno osvjetljenje pozadine se mijenja sa promjenom režima vožnje. Talisman je takođe dobio i nadograđeni sigurnosni paket opreme sa adaptivnim tempomatom , autonomnom vožnjom drugog nivoa, AEBS sistemom kočenja u slučaju nužde koje prepoznaje pješake.

 

 

 

U ponudi agregata se nalaze dva benzinska i tri dizelske pogonske jedinice. Od benzinskih agregata tu su 1,3-litarski TCe sa 160 KS i 1,8-litarski TCe od 225 KS. Ljubiteljima dizelskog pogona na raspolaganju su 1,7-litarski agregat od 120 ili 150 KS i najsnažniji dvolitarski DCi od 200 KS uparen sa automatskom transmisijom dvostrukog sistema kvačila.

Datum objave: 29/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook