Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Novi stil stari pogon

Mercedes-AMG E 63 S

Novi stil stari pogon

Restilizovani Mercedes-AMG E 63 je dostupan na tržištu sa istim V8 agregatom kao i prethodnik...

Novi AMG E 63 S dolazi dolazi na tržište uporedo sa novom E-Klasom nudeći niz kozmetičkih i tehnoloških izmjena kako bi se na tržištu mogao nositi sa konkurencijom u vidu Audija A6 Avant i BMW-om M5. Kupcima se nudi samo jedan nivo opreme pod nazivom Night Edition Premium Plus. Standardna oprema uključuje 20-inčne aluminijumske naplatke, panoramski krov i sjajna crna kućišta retrovizora, sjajne metalne detalje na karoseriji i novi četvorocijevni izduvni sistem.

 

 

 

U kabini se nalazi novi sportski upravljač, Led ambijentalno osvjetljenje i AMG sportska sjedišta. Mercedes je ugradio i unaprijeđenu varziju svog MBUX infotaiment sistema sa parom 12,3-inčnih displeja – jedan za instrument tablu i drugi za medije i navigaciju automobila. Proizvođač takođe nudi veliki izbor materijala za presvlačenje kabine u raznim nijansama, koje uključuju metalik i satenske varijante.

 

 

 

 

 

 

Novi AMG E 63 S pokreće isti agregat kao i prethodnu generaciju, četvorolitarski twin-turbo V8 agrgat koji isporučuje 612 KS pri 850 Nm obrtnog momenta. Ova pogonska jedinica omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za 3,4 sekunde i razvijanje maksimalne brzine od 300 km/h. Evropskim kupcima je takođe na raspolaganju i slabija verzija istog agregata sa 570 KS i 750 Nm obrtnog momenta koji omogućava sprint do „stotke“ za 3,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Karavanska varijanta razvija identičnu maksimalnu brzinu, ali sprint do „stotke“ joj je manji za 0,1 sekundu.

 

 

 

 

Oba agregata raspoređuju snagu na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog mjenjača, a obje verzije dolaze sa opcijom Drift Mode koja prebacuje ukupnu snagu na zadnju osovinu radi što boljeg sportskog osjećaja u vožnji. Cijena ovog modela se kreće od 109.265 eura za limuzinsku i 111.486 eura za karavansku varijantu AMG E 65 S, a prve isporuke kupcima bi trebale biti tokom ove jeseni..

Datum objave: 31/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook