Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLE > Novi stil za dvije klase
FOTO GALERIJA (4)

Mercedes GLE/GLS klasa

Novi stil za dvije klase

Brabus je predstavio tuning pakete za najnoviju GLE i GLS klasu koja uključuje revidirane karoserijske dodatke i velike naplatke...

 

GLE klasa dobija revidiranu prednju masku sa modifikovanim otvorima za vazduh i integrisanim svjetlosnim grupama koje se uključuju kada vlasnik priđe vozilu ili kada neko povuče kvaku na vratima. Na zadnjem dijelu Brabus je instalirao krovni spojler agresivnijeg dizajna, a tu su i specijalni naplatci u veličinama do 23 inča. Sa mehaničke strane, Brabus već ima nadogradnje snage za dizel agregat GLE klase, ali na raspolaganju su i opcije za ostale pogonske sklopove. PowerXtra D30 paket za za GLE 300d povećava jačinu na 302 KS i 690 Nm obrtnog momenta sa fabričkih 255 KS i 620 Nm. PowerXtra D40 paket za GLE 400d nudi 356 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Za poboljšanje ovjesa tu je modul za Airmatic sistem koji smanjuje visinu vozila za 25 milimetara.

 

 

Dodaci za GLS klasu su slični onima za GLE, uključujući i PoweXtra D40 paket i Airmatic modul ovjesa. Tu je i revidirana prenja maska koja sadrži suptilne svjetlosne grupe. Novi krovni spojler je drugačijeg dizajna od onog na GLE klasi, i više podsjeća na malu uzdignutu ivicu na kraju zadnjeg dijela vozila. U ponudi su i specijalni naplatci u večinama do 24 inča.

Datum objave: 06/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook