Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Novi stil za novu godinu
FOTO GALERIJA (18)

Opel Insignia GSI 2020.

Novi stil za novu godinu

Pored facelifta, Opel Insignia GSI je pretrpio izmjene na ovjesu i kočionom sistemu...

 

Samo mjesec dana nakon debitovanja dizajnerski osvježene Opel Insignie, ovaj njemački proizvođač je predstavio restilizovanu varijantu GSI na Sajmu automobila u Briselu. Izmjene u kozmetičkom smislu nisu bile obimne, ali ispod „novog odijela“ se krije pregršt  tehnoloških poboljšanja. Ispod prednjeg poklopca nalazi se novi dvolitarski benzinski turbo agregat koji isporučuje jačinu od 230 KS, uparen sa devetostepenim automatskim mjenjačem koji prenosi snagu na sva četiri točka uz pomoć Twinster AWD sistema. Pored navedenog, Insignia GSI koja je već dostupna za narudžbe u varijantama Sports Tourer i Grand Sport, posjeduje novi elektro hidraulični pojačivač kočionog sistema kao i FlexRide sistem podešavanja ovjesa. Revidirani prednji dio vozila sada ima poboljšanu aerodinamiku, dok se ispod naplataka na točkovima kriju optimizovane četvoroklipne Brembo kočnice.

 

Interesantno je da novi elektro hidraulički pojačivač kočionog sistema sportskog modela D-segmenta pretvara Insigniu u nešto što Opel definiše kao „platformu tehnologije koja će biti neophodna za automatizovanu vožnju u budućnosti“. Tehnologija koristi takozvani eBoost sistem, koji je osnovna komponenta za „braking by wire“ odnosno potpuno elektronski sistem kočenja. Kao standard u Insignia GSI dolazi sa adaptivnim sportskim ovjesom koji se može postaviti u četiri različita režima vožnje: Standard, Tour, Sport i Competition.

 

 

Izvršni direktor Opela Michael Lohscheller je prilikom predstavljanja u Briselu izjavio kako su veoma ponosni na svoj novi vodeći model u ponudi. „Pored fantastičnog izgleda nova Insignia sadrži i mnoštvo novih tehnoloških rješenja kao što su IntelliLux LED Pixel Light prednje svjetlosne grupe, ekonimične dizel i benzinse agregate, adaptivni FlexRide ovjes i izuzetna stilizovana sjedišta. Kao takav GSI je ponovo „top model“ u svojoj seriji koji je privlačan za vožnju poput pravog sportskog automobila“ dodao je Lochscheller. Opel je takođe predstavio citavu paletu pogonskih agregata koji su dostupni u novoj standardnoj varijanti restilizovane Insignije. U ponudi su 1,4-litarski i dvolitarski turbo benzinski agregat jačine 145 i 200 KS, kao i 1,5-litarski dizelski agregat jačine 122 KS.

Datum objave: 10/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook