Naslovna > Vijesti > Novi superpunjači dolaze i u Evropu

Tesla

Novi superpunjači dolaze i u Evropu

Nakon Sjeverne Amerike, kompanija Tesla postavila je liniju novih V3 Supercharger punjača i u Evropi...

Prva tura V3 superpunjača u Evropi biće postavljena u Londonu, najavljujući time širenje ove generacije automobilskih punjača i na tržište evropskog kontinenta. Novi punjači će dostizati maksimalnih 250kW snage, a u stanju su da pune oko 1600 km dometa vozila na sat vremena. Iz Tesle procjenjuju da će brzina punjenja biti drastično veća od prethodnog V2 modela, smanjujući prosječno vrijeme punjenja na oko 15 minuta.

 


Novi superpunjači nisu jedino poboljšanje, jer već od naredne sedmice Tesla planira da u prodaju pusti On-Route Battery Warmup sistem. To će njihovim automobilima donijeti inteligentno rješenje zagrijevanja baterije na optimalnu temperaturu punjenja kada se vozači upute ka stanicama za punjenje, smanjujući time prosječno vrijeme punjenja za dodatnih 25%. Nova generacija superpunjača u kombinaciji sa On-Route Battery Warmup tehnologijom bi trebala da prepolovi prosječno vrijeme punjenja, udvostručavajući broj usluženih mušterija po satu.

 

Kompanija Tesla ima u planu postavljanje novih punjača i u ostatku Evrope, simultano ih uvodeći i na teritoriju Azije, sa posebnim fokusom na kinesko tržište.

Datum objave: 20/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook