Naslovna > Automobili > Mazda > CX > Novi SUV CX-30

Mazda

Novi SUV CX-30

Na Sajmu automobila u Ženevi, japanski proizvođač je predstavio novi model koji će se na tržištu naći sredinom ove godine…

Kao zlatna sredina između aktuelnog CX-3 i CX-5 modela, stiže novi SUV pod oznakom CX-30. Ovaj model se stilski ne razlikuje mnogo od pomenutih modela, kako sa spoljašnje, tako i sa unutrašnje strane vozila. Automobil će se naći na istoj mehaničkoj platformi, kao nova „trojka“, dok su dimenzije nešto veće i u ovom slučaju dužina iznosi 4.395 mm, širina 1.795 mm, dok je među-osovinsko rastojanje u povećano za 25 mm i sada iznosi 2.655 mm.

 

Ispod poklopca motora će se naći najnoviji agregati iz Skyactiv linije. Iako proizvođač još uvijek nije saopštio sve detalje, pretpostavlja se da će motorizacija biti ista kao kod CX-3 modela, što podrazumijeva i 1.8 litarski Skyactiv-D sa 116 ks i 270 Nm, dok bi benzinsku ponudu trebalo bi da čine čine atmosferski Skyactiv-G 2.0 i Skyactiv-X. Nova Mazda bi se u prodaji trebala naći sredinom ove godine, kada će biti poznata i cijena ovog modela.

 

Datum objave: 06/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook