Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Novi SUV modeli umjesto 4C

Alfa Romeo

Novi SUV modeli umjesto 4C

Alfa Romeo je službeno povukao svoj sportski automobil 4C samo sedmicu nakon što je otkriveno da su novi GTV coupé i nasljednik 8C uklonjeni iz budućeg plana proizvoda.

Rival Porsche 718 Boxster-a više se ne pojavljuje na Alfinom konfiguratoru i bio je odsutan sa liste trenutnih i budućih modela prikazanih u izveštaju o zaradi u trećem kvartalu firme prošle sedmice. 4C se kontinuirano borio da osigura čvrsto uporište na nepredvidivom tržištu sportskih automobila, prodavši u prošloj godini svega 421 jedinicu u Evropi. To se uspoređuje sa 9943 Audi TT-a i 8202 Porsche-a 718, prodanih u istom periodu.

 

Prošle sedmice, šef kompanije Alfa Romeo, Mike Manley, rekao je akterima kompanije da je njegov budući portfelj proizvoda „značajno smanjen, uz odgovarajuće smanjenje kapitalne potrošnje“. Uklanjanje 4C-a omogućiće dva nova SUV-a i osvježenu verziju modela Giulia i Stelvio. Manji od dva nova SUV-a, Tonale, dizajniran je kao način ulaska na konkurentno i visoko profitabilno tržište kompaktnih SUV-a. Snagu će preuzeti od hibridnog sistema koji je podijeljen sa svojim partnerom na Jeep Renegade platformi, a cijena će mu se nadmetati sa Audijem Q3 i BMW X1

Datum objave: 08/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook