Naslovna > Suzuki > Jimny > Novi Suzuki Jimny snimljen na testiranju

Suzuki

Novi Suzuki Jimny snimljen na testiranju

Suzukijev legendarni terenac dobit će dostojnu zamjenu najkasnije do 2019. godine.

Nova generacija Suzuki Jimnya je u završnoj fazi razvoja. Potvrđuju to fotografije sa prvih zabilježenih testiranja u uslovima javnog saobraćaja. Tek podsjećanja radi recimo da je Jimny na tržište uveden sada već daleke 1998. godine. Od tada do danas mali se terenac pokazao kao vrlo sposoban na najtežim off-road terencima čime je stekao kultni status.
Fabrika je već objavila kako novi model neće biti revolucionaran što znači da će ostati vjeran korijenima zahvaljujući kojima je i postao legenda. Potencijalne kupce posebno raduje vijest da će cijena ostati u okvirima sadašnje a koja je pristupačna širem krugu kupaca.
Što se vanjskog dizajna tiče već se sada može reći da će zadržati osnovne ideje prethodnika a to su okrugla svjetla i kutijast oblik karoserije. Ono što tradicionaliste raduje jeste i zadržavanje starinskih, vanjskih, šarki za vrata na karoseriji.

 


Ponuda motora još nije objavljenja ali se zna da će se vjerovatno ugrađivati nova generacija benzinskih motora označena kao Boosterjet. Osnovnu će verziju pokretati 1,2 litreni Dualjet koji će od sada dolaziti sa znatno manjom emisijom štetnih plinova u izduvnim gasovima.
Pogon će biti izveden isključivo na sva četiri točka tako da se potencijalni kupci ''soft'' verzije (4x2) nemaju čemu nadati...

 

Datum objave: 23/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook