Naslovna > Automobili > Fisker > Emotion > Novi Teslin rival

Fisker

Novi Teslin rival

Američka start-up kompanija Fisker otkrila je da će se njen nadolazeći električni SUV zvati Ocean i biće spreman za proizvodnju 4. januara 2020. godine.

Kompanija tvrdi da je dizajnirala „najodrživije vozilo na svijetu“, sa recikliranim i drugim prirodnim proizvodima koji se koriste u cjelosti. Njegov američko-danski osnivač, Henrik Fisker, nedavno je potvrdio da će proizvodni model biti dostupan samo putem plana fleksibilnog zakupa, bez potrebe za dugoročnim ugovorom. Navodi se da će ova šema funkcionisati putem prilagođene aplikacije za pametne telefone koja će takođe omogućiti vlasnicima da rezervišu posjete za servis i održavanje.

 

Konačne cijene, specifikacije i detalji performansi biće detaljni kada se narudžbe za novi model otvore 27. novembra 2019, a kompletna proizvodnja trebala bi krenuti krajem 2021. godine. Preliminarne fotografije pokazuju da rival Tesla Model Y kotira visoko i ima moderan, utilitaristički stil. Razbijeni lukovi nagovještavaju njegov potencijal, a uski farovi i hromirani detalji su preuzeti sa prošlogodišnjeg koncepta Fisker Emotion. Kao i Model Y, Ocean će koštati manje od 40.000 američkih dolara u SAD-u. Sadrži ono što firma naziva "zadivljujućim dizajnerskim detaljima koji su u prošlosti tradicionalno bili rezervisani isključivo za superautomobile".

Datum objave: 01/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook