Naslovna > Auto moto sport > Novi trijumf Vettela

Formula 1 – VN Italije

Novi trijumf Vettela

Bila je to 32. Vettelova pobjeda u karijeri, koji sada ima 53 boda više od drugoplasiranog Fernanda Alonsa...

U nedjelju se vozila još jedna trka Formule 1, ovaj put u Monzi, za Veliku nagradu Italije. Vozač Red Bulla, Sebastian Vettel, još jednom je odvezao izvrsnu vožnju i trijumfovao po 32. put u svojoj karijeri. Aktuelni svjetski prvak na drugom mjestu ostavio je Fernanada Alonsa u Ferrariju, te svog timskog kolegu, Marka Webbera. Ovom novom pobjedom, Njemac je svojim konkurentima dao još jednom do znanja da je sve bliži osvajanju svoje četvrte, uzastopne titule.

 

Prvo mjesto Vettela nije bilo upitno, pa samim tim trka i nije bila toliko zanimljiva kao što su ljubitelji „letećeg cirkusa“ mogli da očekuju. Četvrto mjesto zauzeo je vozač Ferrarija, Felipe Massa, a na petom se našao vozač Saubera, Nico Hulkenberg. Šestu poziciju je osvojio Nico Rosberg iz Mercedesa, sedmo Daniel Ricciardo iz Torro Rosso-a, a bodove su još osvojili Grosjean, Hamilton i Button.

 

 

Podsjećamo da je Vettel trijumfovao na tri poslednje trke, i da sada ima ukupno 222 boda, te da njegova prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa iznosi 53. boda. Treće mjesto zauzima Lewis Hamilton sa 141 bodom.

 

Datum objave: 09/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook