Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Novi Type R biće ipak konvencionalan

Honda Civic Type R

Novi Type R biće ipak konvencionalan

U medije su procurile špijunske fotografije jedanaeste generacije Honde Civic Type R u toku testne vožnje, ali ovaj „hot hatch“ ne treba očekivati na tržištu bar još dvije godine...

Stilske izmjene u odnosu na aktuelni model su više evolucionarne nego revolucionarne. Ovaj prototip sa aktuelnim modelom dijeli identičnu fastback siluetu, veliki zadnji spojler i široki prednji razdvojnik. Glavne izmjene na novom Civicu bi mogle biti u skladu sa najnovijim Hondinim dizejnerskim izrazom koji se može najbolje vidjeti na novoj Hondi Jazz. Tako bi nadolazeći model poput kompaktog Jazza mogao dobiti veća prednja svjetla, nove zadnje svetlosne grupe i novu rešetku hladnjaka.

 

 

 

Izmjene na unutrašnjosti bi mogle biti izraženije, jer će nova generacija Civica dobiti novi infotaiment sistem ppzicioniran visoko na komandnoj tabli. Kupcima bi se ponudi trebao naći i novi par sportskih sjedišta i restilizovani sportski upravljač.

 

 

 

Uprkos Hondinom usmjerenju ka elektrifikaciji, naredna generacija Civic Type R će najvjerovatnije biti izuzetak. Ovaj japanski proizvođač je nedavno izložio svoju strategiju, prema  kojoj namjerava elektrifikovati svoju evropsku „mainstream“ liniju do 2022. godine. Prema ovom planu Type R bi trebao biti pošteđen ovog „zahvata“. Ispod poklopca motora ovog nadolazećeg Civica se može očekivati dvolitarski četvorocilindarski agregat koji će vjerovatno isporučivati više od 320 KS sa koliko raspolaže aktuelni Type R.

Datum objave: 28/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook