Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Novi ukrotitelj loših momaka u Grčkoj

Citroen Ami

Novi ukrotitelj loših momaka u Grčkoj

Na ostrvima u Grčkoj lokalne snage čuvanja reda i mira, u svoju opremu uvode mini električne automobile, koji će im pomagati da efikasnije obavljaju svoj posao...

Mediteranska zemlja na jugu Evrope poznata je po svojim brojnim i prelijepim ostrvima, koja svake godine privlače veliki broj turista iz čitavog svijeta. Međutim veliki broj ljudi koji su došli zbog odmora i dobrog provoda znači i mnogo potencijalnih incidenata, i posla za organe reda. U tom smislu policijske snage ovih ostrva moraju biti dobro opremljene kako bi bile u mogućnosti da odgovore efikasno u svim situacijama. Upravo ovo je jedan od razloga zbog kojeg  su vlasti ostrva Hellkija odlučile da lokalne policijske snage opreme malim potpuno električnim dvosjednim modelima Citroen Ami.

 

 

 

 

 

Ovaj mališan može da dostigne brzinu od 45 km/h, a njegove sitne dimenzije mu omogućavaju se provuče kroz velike gužve pješaka ili kroz uske uličice koje su karakteristične za primorske gradove ostrva. Tako su prošle sedmice policiji isporučena četiri primjerka Citroena Ami, ali i dva primjerka e-C4 te po jedan e-SpaceTourer i e-Jumpy, kako bi se dodatno povećala opremljenost. Međutim pored sigurnosnih razloga koji su doveli do saradnje vlasti ovog ostrva sa francuskim proizvođačem automobila, za ovaj potez značajna je i želja lokalnih čelnika da na ostrvu naprave zelenu oazu, bez emisije štetnih gasova. „Zaista nam je drago sarađivati sa ostrvom Halki na ovom iznimnom projektu. Ovo je saradnja u skladu sa duhom Citroena, inovativne i odvažne marke, usko povezane s ljudima u njihovom svakodnevnom životu i njihovoj mobilnosti“,  izjavio je Vincent Cobee, izvršni direktor Citroena.

Datum objave: 10/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook