Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Novi uzbudljiviji mali crossover za japansko tržište

Toyota Yaris Cross GR Sport

Novi uzbudljiviji mali crossover za japansko tržište

GR Sport se pridružuje paketu Adventure nakon što je predstavljen prošle godine. Taj model je stavio naglasak na to da vozilo izgleda robusnije dodavanjem revidirane prednje maske i zadnjeg branika...

Toyota Yaris Cross GR Sport je nova varijanta malog krosovera koji se lansira u Japanu. Više je od običnih stilskih podešavanja. Kompanija ovom vozilu daje čvršću karoseriju i revidirano vješanje. Yaris Cross GR Sport ima dodatno učvršćenje u sredini podvozja i nazad. Toyota kaže da ovo pruža poboljšanu stabilnost upravljanja. Revidirano vješanje smanjuje visinu vožnje za 0,39 inča (10 milimetara). Kompanija takođe poboljšava podešavanja za opruge, amortizere i električni servo upravljač. Yaris Cross GR Sport vozi se na 18-inčnim Falken FK510 gumama.

 

 

 


Uz hibridni pogonski sklop, Yaris Cross GR Sport ima nadograđeni kontroler pogonskog sklopa koji pruža poboljšani odziv pedale gasa. Toyota takođe mijenja stil malog crossovera dodavanjem mrežastih rešetki na prednjoj i zadnjoj strani. Kliješta kočnica su obojene crvenom bojom, a model se vozi na točkovima sa 10 krakova. U unutrašnjosti, Yaris Cross GR Sport dobija posebna prednja sjedišta koja su mješavina materijala Air Nubuck i sintetičke kože. Tu je i trokraki volan presvučen kožom sa GR logom na njemu. Prednji dio središnje konzole ima tamno sivu metalik boju. Ručica mjenjača je presvučena kožom. Pedale imaju aluminijumske poklopce.

 


GR Sport je dostupan sa parom 1,5-litarskih trocilindarskih motora. Jedna verzija ima 118 konjskih snaga (88 kilovata), a hibridna varijanta ovog agregata ima 90 KS (67 kW). Iako je Yaris Cross dostupan sa pogonom na sve točkove, ovaj model dolazi samo sa prednjim pogonom. Yaris Cross GR Sport kreće u prodaju u Japanu u avgustu. Cijene modela počinju od 17.166 dolara po trenutnom kursu. Hibrid košta 19.940 dolara.

Datum objave: 20/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook