Naslovna > Automobili > Volkswagen > Polo > Novi VW Polo – proizvodnja počinje idući mjesec

Volkswagen

Novi VW Polo – proizvodnja počinje idući mjesec

Poslije nekoliko špijunskih fotografija koncern Volkswagen je objavio da proizvodnja nove generacije Pola starta sljedeći mjesec.

Nova generacija VW Pola dolazi na MQB A0 platformi što znači da je viši i širi od još uvijek aktuelne generacije. Prema prvim najavama bit će sasvim dovoljno prostora za putnike i prtljagu pa se pretpostavlja da će Polo na tržištima sa manjom kupovnom moći, kao što je naše, biti jedini automobil za sve potrebe.

 


Nova platforma dopušta ugradnju najnovije tehnologije bez obzira da li se radi o mehanici ili elektronici. Mlađe vozače raduje činjenica što će u redizajniranom Golfu7 infotainment sistem biti dostupan i u Polu.
Možda je i važnija činjenica što će i svi sistemi za aktivnu i pasivnu sigurnost biti također transplantirani iz Golfa pa nema sumnje da će novi Polo biti jedan od najboljih predstavnika klase.
U ponudi motora bit će nekoliko verzija 1.0 litrenog TSI i, naravno, potpuno 1,5 TSI koji je debitirao u novom Golfu. Top verziju označenu kao GTI pokretat će 2.0 turbo benzinac.
Proizvodnja počinje idući mjesec s tim da će se službene svjetska premijera odigrati na Frankfurth Motor Showu ove jeseni...

Datum objave: 15/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook