Naslovna > Teme > Novi zaštitini znak od naredne godine

VW

Novi zaštitini znak od naredne godine

U kompaniji Volkswagen su trenutno velike promjene i reorganizacije, a nakon što je na njeno čelo postavljen Herbert Deiss kruže glasine da je na redu i promjena zaštitinog znaka ove kompanije…

Rukovodioci ovog brenda žele da njihovi automobili imaju “manje njemački” izgled kako bi njihovi modeli postali popularniji na tržištu i ujedino im se i povećala prodaja. Direktor marketinga kompanije Volkswagen Jochen Sengpiehl je izjavio kako brend nije u tako dobrom položaju na tržištu kao prije nekoliko godina, a jedan od razloga je taj što modeli izgledaju “previše njemački” i naravno aktuelna afera Dizelgejt. On je istakao kako Volkswagen automobili  trebaju ubuduće imati živopisan izgled, jer njihovi kupci treba da se zabavljaju. Sengpiehl je takođe potvrdio da bi kompanija Volkswagen trebala tokom naredne godine predstaviti novu verziju svoj logoa. Detaljnih informacija oko izmjene logoa za sada nema.

 

 

 

Volkswagen je zadnji put mijenjao svoj logo 2012 godine kada je on dobio svoj  sadašnji prepoznatljivi trodimenzionalni dizajn. Kako bi se što više približila svojim kupcima, kompanija će forsirati marketing preko društvenih mreža i digitalnih medija. Volkswagen će takođe koristiti dvije platforme u cilju promovisanja svoje tehnologije i električnih vozila. Direktor  marketinga je takođe naveo da bi ovo trebalo na neki način da opravda veće cijene njihovih modela. Da bi ostvarila svoje namjere, kompanija će formirati marketing timove na svim većim tržištima, i njihov cilj je da prenose poruku klijentima na određenim tržištima kao i da šalju izvještaje upravnim odborima o reakcijama tržišta na promjene. Marketing timovi će imati ključnu ulogu u plasiranju električnih vozila na tržište u narednom period, jer iako je prodaja električnih vozila u porastu, još uvijek se radi o malom broju na globalnom nivou. Volkswagen ima namjeru da u narednih nekoliko godina predstavi na tržištu serijske verzije konceptualnih modela kao što su ID, ID Buzz i ID Crozz.

Datum objave: 17/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook