Naslovna > Teme > Noviteti za ovu godinu

Volkswagen

Noviteti za ovu godinu

Vrijeme je da „zavirimo“ u poslovne planove za tekuću godinu, popularnog brenda na našim prostorima i da vidimo šta nam to stiže do kraja ove godine...

Već smo najavili premijeru jednog od najznačajnijih modela VW-a, Golf  osme generacije koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu, a serijska proizvodnja bi trebala početi tokom ljeta. Već smo imali priliku da vidimo novu verziju Passata za američko tržište, a sudeći po izgledu i dosadašnjoj tradiciji kada su u pitanju dizajnerske promjene na redizajniranim vozilima, ni model za evropsko tržište se ne bi trebao mnogo razlikovati.

 


Pravi novitet stiže u vidu kompaktnog automobila na električni pogon, čija se masnovna serijaska proizvodnja takođe očekuje do kraja ove godine. Prvi član ID familije naći će se na MEB mehaničkoj platformi, a njegov naziv bi po nekim najavama mogao biti Neo. Autonomija sa punim baterijama iznosi oko 550 km. Pored navedenog, stiže i T-Roc u kabrio izdanju. Model sa otvorenim krovom zasnovan je na standardnoj verziji, potvrdio je još prošle godine direktor prodaje Jurgen Štekman: "To je automobil koji smo svi želeli da napravimo. Ne postoji veliko tržište za njega, takva vrsta automobila je popularna samo u malom broju zemalja, ali svi strastveno želimo to da uradimo", dodao je Štekman.

Datum objave: 06/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook