Naslovna > Automobili > Opel > Crossland > Novo ime i potpuno novi stil

Opel Crossland

Novo ime i potpuno novi stil

Crossland je drugo Opelov model koji je preuzeo specifičan dizajn maske hladnjaka i svjetlosnih grupa, a kao i Mokka je izgubio X u nazivu...

Pored maske hladnjaka i na zadnjem dijelu vozila su urađene izmjene i sada su tu nove svjetlosne grupe, a Crossland je dobio i nove prednje i zadnje branike. Proizvođač ističe kako su izvršena unapređenja na ovjesu i sistemu upravljanja kako bi se poboljšala udobnost i dinamika u vožnji. Restilizovani Crossland će standardno dolaziti sa naplacima od 16 inča dok će opcionalno biti dostupni i od 17 inča. Kupcima je na raspolaganju i GS+ paket opreme koji donosi naplatke od 17 inča, crni krov i u kabini AGR sjedišta za vozača i suvozača.

 

 

 

Novi Opel Crossland je opremljen mnoštvom tehnološhih dodataka kao što su adaptvna LED svjetla, head–up displej, parking kamera sa uglom snimanja od 180 stepeni kao i poluautonomni sistem za parkiranje. Tu je naravno i čitav spisak bezbjedonosnih i sistema asistencije u toku vožnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Što se tiče pogonskog dijela, na raspolaganju su dva agregata – 1,2-litarski benzinski trocilindraš PureTech i 1,5-litarski četvorocilindarski turbodizelaš BlueHDI. Ulazna pogonska jedinica je 1,2-litarski atmosferski agregat od 83 KS, a zatim slijede turbo varijante sa 110 i 130 KS. Najsnažnija verzija je pored šestostepenog manuelnog dostupna i sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Dizelaš je dostupan u dvije varijante, od 110 KS uparen sa manuelnim mjenjačem i 120 KS sa automatskom transmisijom.

 

Prvi primjerci novog Opel Crosslanda bi trebali biti dostupni na tržištu početkom iduće godine.

Datum objave: 07/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook