Naslovna > Automobili > Citroen > Berlingo > Novo izdanje višenamjenskog automobila

Citroen Berlingo

Novo izdanje višenamjenskog automobila

Citroen će predstaviti unaprijeđenu verziju Berlinga za sezonu 2021, novo izdanje dobiće određene tehnološke novosti u kabini a biće izmijena i u paleti paketa opreme...

Kao što je rečeno, najvažnije izmjene nalaziće se u kabini, u oblasti tehnoloških postavki, pa će sada viši paketi opreme od sada nuditi, 10-inčni multimedijalni infotainment sistem. Tako će stari analogni instrumenti postati prošlost, a vozačima će ubuduće biti omogućeno jednostavnije komandovanje postavkama. Još jedna novost, koja će kupcima olakšati i pojednostaviti upravljanje vozilom je i novi automatski „switch-style“ mjenjač, koji dolazi kao zamjena do sada standardnom Citroenovom rotacionom mjenjaču. Proizvođač automobila je takođe preuredio ponudu paketa opreme za novo izdanje, tako će biti izbačen srednji paket  Flair. Ubuduće kupci će moći birati između tri opcije, početnog Feel paketa, Rip Curl paketa, koji preuzima ulogu srednje opcije i najskupljeg Flair XTR.

 

 

 

 

 


Početni model dolazi sa 16-inčnim čeličnim naplatcima, LED svjetlima, manuelnom klimom, a dolazi i sa dvije opcije međuosovinske dužine. Sljedeći na ljestvici je Rip Curl paket, koji nudi 16-inčne aluminijske naplatke, crna stakla na vratima, i još ponekim detaljem karakterističnim za ovaj paket, spolja i unutra.  Unutra se nalazi novi infotainment sistem veličine 10 inča, ovaj sistem omogućava širok spektar komandi, poput kamere za vožnju unazad od 180 stepeni, automatski podesive klime. Tehnologija pomoći vozaču uključuje aktivnu pomoć pri zadržavanju trake, aktivno sigurnosno kočenje i prepoznavanje putnih znakova. Najskuplji paket Flair XTR, nudi 17-inčne aluminijumske naplatke i novi infotainment sistem.
Paleta motora je identična kao kod prethodnika, kupci će mići birati između više varijanti.Ponuda počinje sa 1,2-litarskim 3-cilindričnim „benzincem“ od 108 KS, uparenim sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Dalje iznad toga, postoji verzija istog motora sa 128 KS, koja je uparena sa osmostepenim „automatikom“. Kupci će moći birati i nešto jači 4-cilindrični dizel motor koji opet dolazi sa dvije opcije, sa snagom od 99 ili 128 KS. Obe opcije dolaze isključivo sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.  Novi višenamjenski model na tržištu će biti dostupan od oktobra ove godine a cijene će varirati u zavisnosi od paketa opreme te pogonske jedinice, tako da će se kretati od 26.000 eura do oko 31.000 eura.

Datum objave: 05/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook