Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Novo lice Competition serije

BWM M5 Competition 2020.

Novo lice Competition serije

Ažurirani BMW M5 Competition donosi jednak raspon manjih kozmetičkih nadogradnji po ugledu na nedavno predstavljenu Seriju 5, sa novim prednjim branikom, restilizovanim poklopcem motora i prednjim razdjelnikom...

Osvježena serija M5 Competition donosi i nova LED prednja svjetla sa čuvenom bubrežastom rešetkom hladnjaka oštrijih uglova. Na zadnjem dijelu se može primjetiti blago restilizovan prtljažnik, LED svjetlosne grupe i difuzor sa dvije dvostruke izduvne cijevi. Kupcima su na raspolaganju i tri nove metalik nijanse karoserije: Tanzanite Blue, Aventurine Red i Alvit Grey kao i set 20-inčnih naplataka od lakih legura.

 

 

 

 

Izmjene kabine su uglavnom iste kao na standardnoj Seriji 5, a kupci dobijaju novi 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu i veći infotaiment sistem. Električno podesiva sportska sjedišta i zaštitino staklo od sunca su standardni dio opreme, dok Harmon/Kardon stereo sistem, head-up displej i obloge od Alcantare spadaju u opcionalne dodatke. Spisku opreme treba dodati grijana zadnja sjedišta i upravljač, „mekano“ zatvaranje vrata i funkciju masaže ugrađenu u sjedišta. Paket Ultimate donosi na sve navedene specifikacije i poklopac motora od karbonskih vlakana i surround audio sistem Bowers & Wilkins. Naravno tu je i čitav spisak bezbjedonsnih i sistema asistencije u vožnji najnovije generacije.

 

 

 

 

 

Kao i prethodnik, ovaj M5 je opremljen twin-turbo 4,4-litarskim V8 agregatom od 625 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog automatskog mjenjača, a postoji i opcija prenošenja kompletne snage na zadnju osovinu kako bi se omogućio pravi sportski osjećaj u vožnji ukoliko to vožač želi. Kao i dosadašnji aktuelni model, novi M5 Competition postiže ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 3,3 sekunde i maksimalnu elektronski limitiranu brzinu od 250 km/h. Uz BMW M Driver opcionalni paket maksimalna brzina se povećava na nešto više od 300 km/h. Nadogradnja šasije u odnosu na standardnu Seriju 5 uključuju poboljšane amortizere, snažnije nosače motora i veće kočione diskove. Kupcima je na takođe na raspolaganju i niz dodataka M Performance.

 

 

 

Početna cijena ovog jedinstvenog automobila se kreće od 109.400 eura pa naviše u zavisnosti od dodataka po želji kupaca.

Datum objave: 17/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook