Naslovna > Automobili > Peugeot > 508 > Novo lice i više tehnologije za francusku limuzinu i karavan

Peugeot 508

Novo lice i više tehnologije za francusku limuzinu i karavan

Najjača verzija modela je Peugeot 508 PSE koja se pokreće mješavinom benzinskog motora od 200 KS i električnog od 81 kW...

Peugeot 508 je doživio značajne promjene u dizajnu koje uključuju novi logo legendarnog lava, rešetku hladnjaka i tanja prednja svjetla s matrix LED tehnologijom i svjetlosnim potpisom u obliku tri kandže za dnevna svjetla, a dopunjene su i full LED svjetlima pozadi. Osim toga, kupci će imati priliku da izaberu između tri nove boje: Okenite bijela, Titanium siva i Eclipse plava, kao i tri nivoa opreme: Allure, GT i Peugeot Sport Engineered. Završnu notu daju naplatci veličine od 17 - 20 inča, i flagship model PSE s Michelin Pilot Sport 4S gumama.

 

 

 


Novi Peugeot 508 Sedan (2023) i SW imaju redizajniranu ručicu osmostepenog automatskog mjenjača i 10-inčni infotainment za još bolju interakciju sa vozačem. Koji god agregat odabrali, vozačima je na raspolaganju nekoliko režima vožnje, među kojima su Electric, Eco, Hybrid, Normal, Sport i 4W, kao i tri opcije vješanja, Normal, Sport i Comfort. Pored toga, unutrašnjost automobila je uveliko poboljšana 12-inčnim potpuno digitalnim displejem instrument table.

 

 

Automobil je bogato opremljen najnovijim tehnologijama, pa se mogu naći grijano vjetrobransko staklo, električni poklopac prtljažnika, night vision sistem, adaptivni tempomat sa stop & go funkcijom, HD kamere za pomoć pri parkiranju, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova i aktivni sistem upozorenja na napuštanje trake uz korekciju. Zvuk je zasigurno na visokom nivou zahvaljujući Focal ozvučenju sa 10 zvučnika i subwooferom.

 

 

 

Ponudu motora otvara najmanji 1,2-litarski trocilindarski turbobenzinac koji razvija 130 KS. Za one koji traže još jači motor, tu je 1,6-litarski četverocilindarski agregat sa 218 KS. Postoje još i  1,5-litarski četverocilindarski turbodizelski motor i dvije hibridne opcije sa benzinskim motorima od 150 i 180 KS, te električnim motorom od 81 kW, što daje kombinovanu snagu od 180 i 225 KS. Plug-in hibridi su isporučeni sa 12,4 kWh baterijom koja se može puniti standardnim 3,7 kW ili opcionim 7,4 kW punjačem. Model 508 će biti dostupan za kupovinu na ljeti ove godine.

Datum objave: 24/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook