Naslovna > Automobili > Renault > Latitude > Novo lice Renault Latitude

Osvježen nakon tri godine

Novo lice Renault Latitude

Novi Renault Latitude ima veće svjetlosne sklopove sa LED dnevnim svjetlima, dotjeran branik, te drugačiju prednju masku...

Jedna od najpoznatijih Renaultovih limuzina, model Latitude, uoči Sajma automobila u Frankfurtu dobio je novo lice. Ovaj model izgeda kao brat blizanac korejske limuzine SM5, a jedina razlika svakako je prednja maska koja ima Renaultov logo, te nešto drugačije naplatke.

 

Ono što karakteriše novi Latitude, svakako su veći svjetlosni sklopovi sa LED dnevnim svjetlima, dotjerani branik, te drugačija prednja maska, a svakako tu su i neprimjetni hromirani detalji koji se nalaze naprijed.

 

Ukoliko automobil posmatramo sa prednje strane, ožemo da vidimo drugačija stražnja svjetla. U putničkoj kabini nema nekih posebnih izmjena, s tim što je sam enterijer pojačan novom opremom, te širim i kvalitetnijim izborom materijala.

 

Ispod poklopca i dalje bi trebalo da se nalaze 2.0 i 3.0 litarski dizel motori sa po 150, 170 i 240 KS. Između ostalog, postoje glasine koje navode da će ova osvježena limuzina dobiti i novi 1.6 litarski Tce motor, koji će imati 180 „konja“. 

Datum objave: 09/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook