Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Novo sportsko odijelo dvadesetice

Hyundai i20 N-Line

Novo sportsko odijelo dvadesetice

Novi Hyundai i20 N-Line dobija niz dodataka nadahnutih performansama i dolazi na tržište iduće godine...

Sa vanjske strane, N-Line modeli dobijaju agresivniji prednji branik sa sivim detaljima i crnom rešetkom dizajniranom da izgleda kao kockasta zastava. Tu je i novi zadnji sportski branik u koem se nalazi svjetlo za maglu trouglastog oblika, dok ga dvostruki izduvni sistem izdvaja od ostatka i20 serije. U kabini se nalaze N-Line sportska sjedišta, dok se crveni šavovi nalaze na sjedištu i upravljaču. Tu su i metalne papučice komandi i kožom presvučena ručica mjenjača.

 

 

 

Kupcima su na raspolaganju dva agregata. Ulaznu varijantu čini 1,2-litarski četvorocilindarski MPI benzinac od 86 KS, dok je u ponudi i verzija novog jednolitarskog trocilindarskog turbo GDI agregata od 100 KS. Oba agregata sa većom snagom dolaze sa 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom, ako i opcionalnim novim Hyundaijevim manuelnim mjenjačem sa clutch-by-wire sistemom.

 

Svi modeli N-Line standardno dolaze sa 17-inčnim aluminijumskim naplacima, digitalnim instrument pokazivačem i nizom Hyundaijevih SmartSense sistema sigurnosti i asistencije vozaču. Petogodišnja garancija naograničene kilometraže se podrazumijeva.

 

 

 

U toku naredne godine novom i20 N-Line bi se trebala pridružiti „žestoka“ verzija i20 N koja je trenutno u procesu izrade. Očekuje se da će raspolagati sa oko 200 KS uz detaljne izmjene na šasiji i cijenom kojom će na tržištu konkurisati Ford Fiesti ST i Peugeotu 208 GT...

Datum objave: 30/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook