Naslovna > Teme > Novoizgrađeni sistem spreman za distribuciju

Optima Grupa

Novoizgrađeni sistem spreman za distribuciju

U okviru projekta gasifikacije „Rafinerije nafte Brod" a.d. uspješno je završena još jedna etapa radova..

Naime, na području „Rafinerije nafte Brod" u potpunosti su završeni građevinsko-montažni radovi unutrašnjeg sistema cjevovoda namjenjenog za distribuciju i snabdjevanje kotlovnice Rafinerije nafte Brod prirodnim gasom. U tu svrhu unutar Rafinerije položeno je više od 1,3 km cjevovoda. Završetkom ove faze građevinsko–montažnih radova omogućeno je da kotlovnica, koja u kontinuitetu održava u radu pogonske sisteme Rafinerije kao energent koristi gas, a ne mazut.

 

 

Nadležna komisija sačinjena od eksperata za ovu fazu radova ocjenila je pozitivnim završne radove na unutrašnjem cjevovodu, te izvršila tehnički prijem novoizgrađenog unutrašnjeg sistema cjevovoda namjenjog za distribuciju gasa. Ovaj energent koji će zamjeniti upotrebu mazuta u Rafineriji je energetski efikasniji i ekološko čistiji.

 

 

Napominjemo, svi radovi na projektu izvode se u skladu sa preporukama Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske i mjerama prevencije u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 i bezbjednosti svih radnika. Iako je prvobitno bilo planirano da gasovod bude pušten u rad u III kvartalu tekuće godine, zbog odlaganja radova uzrokovanih uvođenjem vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, rok je odgođen za decembar ove godine.

Datum objave: 30/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook