Naslovna > Automobili > Chevrolet > Spark > Novosti u Chevroletovoj ponudi

Posebno izdanje automobila Spark Bubble dostupno na odabranim tržištima

Novosti u Chevroletovoj ponudi

Chevrolet će predstaviti nove praktične i sigurnosne sisteme na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu...

Chevrolet će predstaviti nove praktične i sigurnosne sisteme na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu. Među istaknutim dizajnerskim novostima je Spark Bubble, posebno izdanje najpopularnijeg Chevroletova modela u Europi.

 

"Našim kupcima stalno nastojimo ponuditi visoku vrijednost za njihov novac," rekao je Dr. Thomas Sedran, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe. "Ove godine uvodimo nove radijske sisteme Chevrolet MyLink, nove sigurnosne stavke kao i nove motore sa smanjenim emisijama, poput dizelskog 1,7-litrenog motora u Chevrolet Cruzeu, koji ispušta samo 99 g CO2 po kilometru", dodaje Sedran. ** Approval required **

 

Posebno izdanje automobila Spark Bubble

Na odabranim evropskim tržištima kupci mogu naručiti Spark Bubble, posebno izdanje ovoga omiljenoga gradskog automobila. Odlikuje se sportskim branikom, bijelim 15-inčnim aluminijskim naplatcima, kao i bijelim ili ružičastim Bubble naljepnicama na prednjim blatobranima. Središnja kontrolna ploča i detalji u unutrašnjosti usklađeni su s veselim uzorkom boja eksterijera. Sjedala su presvučena u eko-kožu.

 

Osim toga, najprodavaniji Chevroletov model u Europi pruža veću sigurnost zahvaljujući standardnom elektronskom sustavu stabilnosti (ESC) i usklađen je s Euro 5+ emisijskim standardima. 

 

Chevrolet Aveo s kamerom za vožnju unazad

Kupci koji namjeravaju kupiti Aveo sa Chevroletovom MyLink tehnologijom mogu se radovati novoj standardnoj kameri za vožnju unazad. Kamera je povezana sa sedam-inčnim zaslonom visoke razlučivosti osjetljivim na dodir, što omogućuje sigurnije i ugodnije manevriranje.

 

Cruze dobiva drugi MyLink radio, veći izbor motora i nove sigurnosne karakteristike

 

S novom modelskom godinom, Cruze će biti dostupan s dva različita radijska sustava MyLink, od kojih oba jednostavno povezuju automobil i pametni telefon.

 

Novi sustav MyLink uključuje integrirani sustav za navigaciju, CD player, sustav za prepoznavanje govora i mogućnost pretvaranja teksta u govor.

 

Od ove jeseni bit će dostupna četiri benzinska motora za sve Cruze modele – 1,4-litreni (100 KS/75 kW), 1,4-litreni turbo (140 KS/103 kW), 1,6-litreni (124 KS/91 kW) te 1,8-litreni motor (141 KS/104 kW). Dizelska ponuda, koja se trenutno sastoji od 1,7-litrenog (130 KS/96 kW) i dvolitrenog motora (163 KS/120 kW), bit će dopunjena inačicom 1,7-litrenog dizelskog motora od 110 KS (81 kW). Ova posljednja emitira samo 99 g CO2 po kilometru – najmanje od svih motora koji se nude za Cruze.

 

U višim paketima opreme kod modela Cruze Chevrolet uvodi sigurnosni sustav Side Blind Zone Alert koji upozorava na vozila koja se nalaze u mrtvom kutu paljenjem lampice u lijevom ili desnom retrovizoru.

 

Chevorlet Orlando može se pohvaliti naprednim sustavom za pomoć pri parkiranju

 

S novom modelskog godinom, Orlando će biti dostupan sa sustavom Side Blind Sport Alert. Sustav detektira vozila u mrtvom kutu te upozorava vozača paljenjem lampice u vanjskim retrovizorima.

Osim toga, Orlando će i parkiranje u gradu učiniti ugodnijim zahvaljujući funkcionalnosti Advanced Parking Aid. Ovaj sustav pomaže u vožnji tako što kod malih brzina prepoznaje prikladna mjesta za uzdužno parkiranje te vozaču daje upute kako upravljati vozilom.

Orlando će također ponuditi opciju povezivanja pametnog telefona i ekrana automobila putem Chevroletovog MyLink radija. Novi će se radio nuditi u standardnoj opremi, a ovisno o razini paketa opreme, može uključivati kameru za vožnju unatrag i integrirani sustav za navigaciju.

 

Trax je sada dostupan s prednjim pogonom uz 1,4-litreni turbo motor

 

Chevroletov mali SUV Trax bit će od ove jeseni dostupan s 1,4-litrenim benzinskim turbo motorom i prednjim pogonom. Uz ručni mjenjač od šest brzina, ova inačica Traxa ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,5 sekundi. Potrošnja goriva u kombiniranoj vožnji iznosi šest litara na 100 km s funkcijom Start/Stop, uz ispuštanje 139 g CO2 po kilometru. Ovaj motor dostupan je i uz automatski mjenjač.

Datum objave: 07/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook