Naslovna > Automobili > Audi > RS7 > Obara s nogu

Audi RS7 By Black Box-Richter

Obara s nogu

Tuning kuća Black Box-Richter je predstavila modifikovanu verziju Audija RS7...

Ovaj automobil dobija nadogradnju performansi i raspolaže sa većom snagom od ionako snažnog modela koji silazi sa fabričke trake. Ovaj model takođe dolazi „umotan“ u foliju sa motivima koji podsjećaju na topografsku kartu koja, mora se priznati, izgleda fantastično na super sedanu oštrih karoserijskih linija. Povećanje snage i ovaj jedinstveni dizajn su omogućenu uz pomoć kompanija HGP Turbo Retrofitting i 811 Design.

 

 

 

Audi RS Sportback je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, sa svojim četvorolitarskim turbo V8 agregatom. Fabrički, ovaj agregat isporučuje 591 KS pri 800 Nm obrtnog momenta, dok zahvaljujući mnoštvu nadogradnji ova pojačana verzija raspolaže sa čak 962 KS i 1.250 Nm obrtnog momenta! Tuning majstori su reprogramirali ECU jedinicu, uklonili limitator maksimalne brzine i ugradili veći usisnik vazduha u motor sa novim filterom.

 

 

 

 

 

Nadograđen je i usisni razvodnik sa većim profilom ispred turbopunjača, koji takođe nisu prošli „netaknuto“. Turbopunjači su dobili veće osovine, ojačane potisne ležajeve, povećane ulaze i nove senzore pritiska. Karoserijska folija sa jedinstvenim uzrorkom je postavljena iz dva dijela. Prvo je karoserija presvučena folijom dijamant mat crne nijanse, a zatim je na nju postavljen srebrni omotač u linijskom rasporedu različite debljine kako bi se dobio topografski dezen. Postupak presvlačenja karoserije jednog vozila traje oko nedelju dana.

 

Teško da bi se iko požalio da je fabrički RS7 spor, jer njegov sprint do „stotke“ traje samo 3,6 sekundi. Oko 400 dodatnih konjskih snaga će smanjiti tu cifru, ali i prilično unaprijediti ostale specifikacije ove „zvijeri“ u obliku porodične limuzine...

Datum objave: 07/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook