Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Obilaskom svijeta podržava lokalne projekte

Porsche Taycan

Obilaskom svijeta podržava lokalne projekte

Od 2002. godine, nekadašnje paradno tlo je pretvoreno u jedinstveni prostor za prirodu u obliku off-road područja u Porsche Leipzigu. Na tih 132 hektara se nalazi 100 „Hek“ goveda i Exmoor ponija, kao i tri miliona pčela medarica i brojnih divljih životinja, uključujući zečeve, jelene i fazane...

Inicijativa „Pridružite se Porsche vožnji“ počinje danas svojom prvom etapom, od Stuttgarta do Leipziga. Porsche Taycan će se, tokom narednih godina, voziti na brojne destinacije na pet kontinenata. Cilj: projekti obrazovanja i osnaživanja lokalnog tipa će biti pokrenuti u svakoj fazi putovanja, u skladu sa lokalnim potrebama. Predmeti koji će biti obuhvaćeni kreću se od zaštite okoline i osiguranja dobrih uslova za rad i život do jačanja društvene povezanosti. U Leipzigu će u fokusu biti „Porsche Safari“, Porscheov program edukacije o okolini. 

 

 

 


„Društveni angažman je važan dio naše Porsche kulture”, kaže Albrecht Reimold, član odbora za proizvodnju i logistiku u Porsche AG i pokrovitelj ove inicijative. „Kao društveno odgovorna kompanija, kroz inicijativu 'Pridružite se Porsche vožnji' želimo odigrati svoju ulogu u stvaranju svijeta vrijednog življenja, kako sada, tako i u budućnosti. Samo se zajedno, i ako savladamo geografske granice, možemo suočiti sa globalnim izazovima našeg vremena. Cilj Porsche vožnje je pružiti podsticaj za nove projekte, promovisati postojeće programe i dati trajni doprinos poboljšanju uslova života.”

 

 

Porsche sebe vidi kao dio globalne zajednice u smislu vrijednosti i kao partnera društvu. Fokus je na mladima ili osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna podrška i mogućnosti obrazovanja. Cilj je poboljšati njihove uslove života na trajan i održiv način. Inicijativa je osmišljena tako da traje najmanje dvije godine i prvenstveno je usmjerena na osnaživanje mladih ljudi. Drugom stanicom za Taycan već je imenovana Švicarska, gdje će u fokusu biti projekat inkluzije. Daljnje faze u Francuskoj i Kini su planirane za 2022. godinu.

Datum objave: 01/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook