Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Objavljena zvanična cijena

Mercedes-AMG GT Black Series

Objavljena zvanična cijena

Mercedes-AMG je objavio cijenu svoje najekstremnije verzije modela GT pod nazivom Black Series...

Mercedes-AMG GT Black Series je od sada dostupan na britanskom tržištu i njegova cijena iznosi 371.300 eura po primjerku. Ovaj model je najsnažnija verzija GT-a, koji je prilikom dizajniranja crpio inspiraciju iz trkačkog modela AMG GT GT3 i kao takav predstavlja rivala na stazi Ferarriju F8 Tributo. Za podsjećanje, GT Black Series je opremljen modifikovanom varijantom četvorolitarskog twin-turbo V8 agregata sa mnoštvom tehničkih rješenja preuzetih sa trkačkog modela GT GT3. Izmjene uključuju skup reprofilisanih bregastih osovina, nove razvodnike izduvnog sistema, veće turbopunjače i interkulere i „agresivno“ reprogramiranu ECU jedinicu. Paket nadogradnje je zaokružen izduvnim sistemom od nehrđajućeg čelika većeg promjera.

 

 

 

Sve ove nove nadogradnje omogućavaju pogonskoj jedinici da isporučuje 730 KS pri 800Nm obrtnog momenta, što je za 250 KS i 200 Nm više od standardne verzije AMG GT. Snaga se prenosi na zadnju osovinu preko unaprijeđene verzije sedmostepenog automatskog mjenjača, koji prema podacima proizvođača omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za 3,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 320 km/h.

 

 

 

 

 

 

Prema riječima rukovodilaca Mercedesa-AMG ovaj agregat je najsnažnija V8 jedinica koja je ikad ugrađivana u njihove modele. Pored pogonske jedinice, karoserija, šasija i mehaničke komponente su pretrpjele niz poboljšanja kako bi se dobile izvanredne performanse i vozne karakteristike.

Datum objave: 04/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook