Naslovna > Automobili > BMW > X7 > Objavljena zvanična fotografija za X7 modela

BMW

Objavljena zvanična fotografija za X7 modela

Premijerno predstavljanje novog BMW-ovog SUV modela očekuje se sljedećeg mjeseca na Sajmu automobila u Los Anđelesu, inače koncept ovog automobila je poznat još od prošlogodišnjeg Sajma automobila u Frankfurtu...

Kako se premijerno predstavljanje bliži iz BMW-a su nas odlučili počastiti sa jednom zvaničnom fotografijom novog X7. Novi SUV sudeći po fotografiji i onom što je do sad poznato i viđeno, trebao bi ostati vjeran konceptu, bar kada je u pitanju dizajn. Na fotografiji koju je proizvođač objavio, prikazan je samo prednji dio automobila, ali se sa nje može vidjeti da svjetlosni sklop i ogromna maska hladnjaka potpuno odgovaraju koncept modelu. Svakako smo već ranije imali priliku vidjeti i neke “špijunske fotografije” koje potvrđuju gore navedeno, ali i otkrivaju neke detalje kada je enterijer u pitanju. Sa njih se moglo primjetiti da će unutrašnjosti preovladati kvalitetni materijali poput kože, raznih drvenih detalja i plastike, a dominantan dio svakako čini veliki infotejnment ekran i ekran digitalne instrument table koji su prisutni u novoj seriji 8.

 


Takođe je poznato da će pomenuti model biti dostupan sa različitim mogonskim jedinicama, među njima je i šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara koji razvija 335 konjskih snaga, ali i agregat radne zapremine 4,4 litara koji će razvijati 456 "konja". Postoji velika mogućnost da će kupcima na raspolaganju stajati bar dvije dizel varjante, kao i plug-in hibridni pogonski sklop. Iz kompanije su ranije najavili da bi dolazeći automobil imao i nekoliko M Performance varijanti ovog modela, među kojima bi se našao i BMW X7 M50d sa trolitarskim, šestocilindarskim agregatom sa četiri turbo punjača koji će razvijati 394 konjskih snaga i 760 Nm obrtnog momenta. Dok bi najsnažnija varijanta ovog modela bila X7 M50i sa twin-turbo V8 agregatom zapremine 4,4 litara koji će razvijati 552 konjske snage i 750 Nm obrtnog momenta.

Datum objave: 16/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook