Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Objavljene cijene za Corvette Singray

Chevrolet Europe

Objavljene cijene za Corvette Singray

Paket opreme Z51 za bolje performanse uključuje magnetski podesiv ovjes i sustav PTM.Nova Corvette ima najjači serijski motor ikad proizveden,a cijene će se kretati od 69.990 eura u Njemačkoj...

Chevroletov novi sportski automobil Corvette Stingray stiže u prodajne salone cijele Evrope u jesen 2013. godine. U Njemačkoj, cijene za kupe verziju sedme generacije Corvette kreću se od 69.990 eura. 

Standardna oprema Corvette Stingray uključuje sportski paket Z51 koji obuhvata:

- poboljšan aero-paket za pojačavanje stabilnosti pri visokim brzinama,

- elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem,

- posebne amortizere, opruge i stabilizatore,

- poseban omjer stepena  prijenosa za bolje performanse,

- sistem podmazivanja sa suhim karterom, hlađenje diferencijala i mjenjača,

- veće prednje (19x8,5 inča) i stražnje (20x10 inča) naplatke i gume,

- veće prednje (345 mm) i stražnje (338 mm) kočnice.

 

Nadalje, Z51 paket uključuje najnoviji sistem magnetski podesivog ovjesa (opcija u SAD-u) posebno prilagođenog evropskim cestama, kao i PTM (performance traction management) sustav te sportski izduvni sustav.

 

“Corvette već generacijama inspiriše milione ljudi, a ni novi Stingray nije u tome izuzetak. Napredak dizajna i tehnologije omogućio nam je da proizvedemo automobil koji će obilježiti desetljeće i nadmašiti očekivanja kupaca,” rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica za Chevrolet i Cadillac Europe. "Corvette Stingray parira konkurenciji kada su u pitanju performanse, a uz to je cjenovno pristupačniji. Stingray je više od običnog automobila, namijenjen je vozačima koji misle ozbiljno i koji žele osjetiti čisti užitak koji poistovjećujemo s imenom Corvette.” 

 

Snagu će razvijati novi 6,2-litarski V8 motor LT1 u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa sedam brzina i funkcijom Active Rev Matching koja predviđa stupanj prijenosa i u skladu s time  prilagođava brzinu motora za glatko mijenjanje brzina. Motor razvija 460 KS (343 kW) pri 6.000 okretaja u minuti uz okretni moment od 630 Nm pri 4.600 okretaja sa sportskim ispušnim sistemom.  Stingray je postigao najvišu snagu ikada zabilježenu za automobil Corvette. Očekuje se ubrzanje do 60 mph (97 km/h) za manje od 4 sekunde i ekonomičnija potrošnja goriva.

 

Osim toga, Corvette Stingray koristi novi revolucionarni Chevrolet MyLink radio s dva 8-inčna zaslona (uz mogućnost osobnog prilagođavanja zaslona), USB ulazom, ulazom za SD karticu i Aux priključkom, kao i pomičnim središnjim zaslonom iza kojeg se može spremiti uređaj.

Datum objave: 18/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook