Naslovna > Automobili > Volkswagen > Objavljene nove fotografije T-Cross

Volkswagen

Objavljene nove fotografije T-Cross

Što se tiče motorizacije posjedovaće TSI i TDI pogonske strojeve. Konkretnije, ponudu će otvoriti jednolitarski TSI motor snage 95 i 115 “konja”, dok će vrh ponude činiti 1,5-litarski četvorocilindrični motor snage 150 ks. Između njih će se smjestiti jedini dizelski motor u ponudi snage 95 ks...

Kompanija Volkswagen objavila je fotografije svog novog malog crossovera koji bi na evropsko tržište trebao početi pristizati najkasnije početkom iduće godine. Riječ je o modelu T-Cross koji će se u ponudi ovog njemačkog proizvođača smjestiti ispod T-Roca i tako postati tzv. ulazni model u VW-ovu crossover liniju. T-Cross će se temeljiti na modularnoj platformi MQB, a ako ga nekom opišete kao povišeni Polo nećete puno pogriješiti. Ukupna dužina mu je 4107 mm, a visina 1558 mm. Njegov proizvođač navodi da će T-Cross svojim kupcima ponuditi zavidnu ponudu prostora unutar putničke kabine i dovoljno prostora u prtljažniku. Unutrašnjost bi trebala biti moderna s naglaskom na sigurnosti i naprednom infotainmentu što će privući mlađe kupce pa će tako biti dostupna i digitalna instrumentna ploča te 8-inčni središnji zaslon, sistem bežičnog punjenja mobitela i sl.

 

 

Od sigurnosne opreme T-Cross će dolaziti sa sistemima a kao što su Front Assist, Lane Assist, Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert... Glavnu konkurencija će mu biti modeli poput nissanovog Jukea i druga slična vozila. Što se tiče motorizacije  posjedovaće TSI i TDI pogonske strojeve. Konkretnije, ponudu će otvoriti jednolitarski TSI motor snage 95 i 115 “konja”, dok će vrh ponude činiti 1,5-litarski četvorocilindrični motor snage 150 ks. Između njih će se smjestiti jedini dizelski motor u ponudi snage 95 ks. Koliko je za sada poznato T-Cross će biti dostupan isključivo s pogonom na prednje točkove, a motori će biti upareni s ručnim te automatskim DSG mjenjačima. Za sada još uvijek nije potvrđeno mjesto i vrijeme premijere, ali moguće je da je za nju odabran ovogodišnji sajam vozila u Parizu.

 

Datum objave: 12/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook