Naslovna > Automobili > Kia > Ceed > Obogaćena ponuda motora

Kia Ceed

Obogaćena ponuda motora

Kia Motors je svoju ponudu modela Ceed obogatila novim benzinskim motorom i benzinskim motorom s blagim hibridom...

Kijin novi 1.5 T-GDI Smartstream benzinski motor može se pohvaliti izuzetnim performansama, ali ujedno i niskim emisijama. Novi motor je raspoloživ kod svih izvedbi Ceeda s klasičnim motorom, a uz novi EcoDynamics+ motor i kao blagi hibrid. U motornoj ponudi sada je i novi 1.0 T-GDi EcoDynamics+ blagi hibrid i to kod izvedbi Ceed i Ceed Sportswagon. 1.5 T-GDI će zamijeniti postojeći 1.4 T-GDi motor.

 

 

 

Porodicu Ceed čine Ceed hatchback, karavanski Ceed Sportswagon, shooting brake ProCeed i crossover XCeed. Model Ceed čije sve izvedbe se proizvode u fabrici u slovačkom gradu Žilina je najprodavaniji model Kije u Evropi. U ovoj fabrici takođe proizvode i novi 1.5 T-GDi motor, a u unaprijeđenje tamošnjih pogona nedavno su uložili dodatnih 70 miliona eura. Novi 1,5-litarski T-GDi motor u ponudi je kod sve 4 izvedbe Ceeda i to u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim (6MT) ili 7-stepenim automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom (7DCT). Ovaj novi motor sa 160 KS je pri 5.500 okr./min čak 14 posto snažniji od postojećeg 1.4 T-GDi motora sa 140 KS.

 

Novost u motornoj ponudi modela Ceed je i dodatni benzinski blagi hibrid i to s Kijinim popularnim 1.0 T-GDi Smartstream motorom. Motor sa 120 KS – zasad raspoloživ samo kod izvedbi Ceed i Ceed Sportswagon – prvi put je u ponudi u kombinaciji sa 7-stepenim DCT-om i ima emisije CO2 od 123 g/km (WLTP, komb.). Ceed 1.0 T-GDI EcoDynamics+ ubrzava od 0 do 100 km/h za 11,2 sekunde, a Ceed Sportswagon za 11,3 sekunde.
Svi motori uskoro će biti raspoloživi širom Evrope. Sve izvedbe – uključujući i blagi hibrid – standardno nude najdužu evropsku garanciju od 7 godina odn. 150.000 prijeđenih kilometara (prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).
 

Datum objave: 11/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook