Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Oborio sopstveni rekord - prešao 1200 km sa jednim punjenjem

Mercedes Vision EQXX

Oborio sopstveni rekord - prešao 1200 km sa jednim punjenjem

Da bi se maksimizovao domet, na krovu se nalazi solarni panel koji napaja elemente kao što su HVAC sistem i infotainment. Neopterećeno vozilo ima težinu od 1.755 kilograma...

Mercedes Vision EQXX uspio je preći 1.202 kilometra na jednom punjenju tokom nedavne duge vožnje od Stuttgarta u Njemačkoj do staze Silverstone u Engleskoj. Ovo je više prethodnog putovanja od 1.007 kilometara od Sindelfingena u Njemačkoj do Cassis-a u Francuskoj. Dvodnevno putovanje u trajanju od 14 sati i 30 minuta bilo je u istim stvarnim uslovima koje bi svako ko bi vozio doživio, kao da je dio autoputa zatvoren i gust saobraćaj na autoputu u blizini Londona. Putnici su usput uključivali klima uređaj više od osam sati. Bilo je čak i zaustavljanja u Mercedes-Benz Grand Prix radnji u Brackleyu, Engleska.

 

 

 


Na stazi u Silverstoneu, vozač Formule E Nyck de Vries vozio je EV oko staze 11 krugova i postigao maksimalnu brzinu vozila od 140 kilometara na čas. Automobil je konačno ostao bez napajanja u pitlane-u. Pod pretpostavkom da je de Vries prešao Silverstone-ov Grand Prix raspored od 5.891 kilometar, to je iznosilo 64 kilometar vožnje. Pri nižoj brzini, moguće je da je EQXX moguće voziti na još većoj udaljenosti.

 

 

Na ovom putovanju, EQXX je imao potrošnju energije od 7,5 milja po kilovat-času (8,3 kWh na 100 kilometara. Prosječna brzina je bila 83 km/h). Nakon vožnje do Silverstonea (i punjenja), EQXX se uputio na Goodwood festival brzine. Mercedes ne otkriva kapacitet baterije EQXX osim da je manji od 100 kWh. Pakovanje ima 50 posto manji volumen i 30 posto je lakše od onog u EQS-u. Jedan elektromotor proizvodi 241 konjsku snagu (180 kilovata).

Datum objave: 24/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook