Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Obustavljena proizvodnja do 30. novembra

Alfa Romeo

Obustavljena proizvodnja do 30. novembra

Italijanski proizvođač automobila posebno je pogođen krizom nedostatka mikročipova, te je primoran da nakratko prekine proizvodnju novih automobila u matičnoj fabrici...

Nestašica poluprovodnika i mikročipova uzrokuje ozbiljan problem u auto industriji i trenutno nije nikakva novost kada se neki od proizvođača odluče na privremeno prekidanje proizvodnje. Nedostatak ovih materijala vezan je i za globalnu epidemiju virusa, a jedna od država koja je najviše pogođena ovim neprilikama je upravo Italija i njena ekonomija. U tom svijetlu rukovodstvo Alfa Romea idlučilo je da ugasi proizvodne pogone svoje fabrike u Kasinu, u kojoj se montiraju dva modela Giulia i Stelvio, do 30. novembra. Međutim ovaj rok bi mogao biti produžen ukoliko na adresu fabrike do tada ne pristigne dovoljan broj materijala, kako bi se moglo nastaviti sa proizvodnim procesom.

 

 

 

 

 


Postrojenje u Kasinu ni do sada nije radilo u punom kapacitetu, daleko od toga, prije privremenog gašenja fabrika je radila samo u jednoj smjeni i radnim danima, dakle proizvodni kapaciteti su bili značajno ispod maksimalnih mogućnosti. Takođe što se tiče prodajnih rezultata ova godina je za zaborav, a proizvodnja je isto tako ispod očekivanja, jer je u novembru sa traka izašlo za jednu trećinu manje vozila nego što je bilo planirano. Do kada će tačno pogoni ostati ugašeni ostaje da se vidi.

Datum objave: 26/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook