Naslovna > Automobili > Kia > Picanto > Od sada dostupna i u Evropi

Kia Picanto 2020

Od sada dostupna i u Evropi

Prve špijunske fotografije redizajniranog Picanta pod kamuflažom su izašle još u januaru, a nakon četri mjeseca je imao zvaničnu premijeru na tržištu Južne Koreje....

Kao što je već pominjano, Picanto je na južnokorejskom tržištu poznat pod nazivom Morning, a redizajnirani model nosi oznaku Morning Urban. Vizuelno se razlikuje od prethodnika po blago redizajniranom prednjam dijelu sa LED svjetlosnim gupama i restilizovanim branicima u sportskom stilu. Tu su i izmjene na rešetki hladnjaka, a svjetla za maglu su dobila hromirani okvir. Novine su vidljive i na zadnjem kraju vozila, gdje se vide redizajnirane zadnje LED svjetlosne grupe i manji difuzor sa, najvjerovatnije lažnim dvostrukim otvorima za izduvni sistem. Ostala dizajnerska unapređenja obuhvataju nove 16-inčne naplatke i hromirani okvir vrata.

 

 

 

U kabini su novi ukrasni elementi i novi nadograđeni infotaiment sistem od 8 inča koji omogućava Bluetooth Multi Conection opciju istovremenog povezivanja dva uređaja. Na instrument tabli se nalazi mani 4,4-inčni displej koji preikazuje podatke o vozilu. Kia je takođe ažurirala sportski inspirisan Picanto GT-Line i SUV stilizovani X-Line, ukomponujući u njihov stil nove prednje i zadnje branike.

 

 

 

 

 

Od pogonskih jedinica u ponudi je jednolitarski trocilindraš sa 67 KS i 96 Nm obrtnog momenta u startnom paketu. Nakon njega dolazi 1,2-litarski četvorocilindraš sa 83 KS i 122 Nm obrtnog momenta. Oba agregata imaju unaprijeđen sistem ubrizgavanja goriva kako bi se povećala efikasnost i smanjila potrošnja. Vrh ponude čini nadograđena verzija jednolitarskog turbo trocilindraša koji isporučuje 100 KS pri 172 Nm obrtnog momenta. Ova pogonska jedinica je opremljena novim sistemom kontrole ventila, što povećava efikasnost i omogućava prebacivanje između različitih ciklusa sagorijevanja u zavisnosti od režima vožnje. Svi ponuđeni agregati dolaze sa petostepenim manuelnim ili opcionalno sa novim petostepenim automatskim mjenjačem.

 

 

Kia je takođe opremila novi Picanto sa mnoštvom sistema asistencije vozaču najnovije generacije, a za sigurnost u vožnji se brine sedam vazdušnih jastuka, unaprijeđeni sistem kontrole trakcije i upozorenje za zaustavljanje u slučaju nužde koji automatski pali sva četiri žmigavca ako vozač naglo pritisne kočnicu.

 

 

Cijena za sada još nije poznata, ali se očekuje da bi mogla biti veća u odnosu na prethodni model zbog bogatije dodatne opreme.

Datum objave: 03/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook